«Шляхи солідарності» Євросоюзу дозволили перевезти понад 40 мільйонів тонн українського зерна

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Шляхи солідарності" ЄС дозволили перевезти понад 40 млн метричних тонн української сільськогосподарської продукції і ця цифра зростає.

Про це в інтерв'ю Суспільному сказав офіційний представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано.

"Шляхи солідарності" були дуже успішними, вони дозволили перевезти понад 40 мільйонів метричних тонн сільськогосподарської продукції, переважно зерна. І ця цифра зростає, тому що "шляхи солідарності" все ще працюють. Дуже важливо бачити, що вони дозволили експортувати більше, ніж за допомогою Чорноморської зернової ініціативи», — сказав він.

Водночас Стано зазначив, що ця ініціатива за відсутності нормального судноплавства в Чорному морі є лише тимчасовим рішенням.

«Ми намагаємося робити все можливе, тому що це допомагає Україні і це допомагає людям в усьому світі, які залежать від імпорту української сільгосппродукції. Тому ми також думаємо про інші способи, як ми можемо підтримати Україну, як ми можемо збільшити обсяги постачань, як ми можемо знизити вартість, як ми можемо збільшити швидкість та ефективність», — сказав речник ЄС.

Як повідомлялося, у травні 2023 року Єврокомісія заборонила імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України до Болгарії, Угорщини, Польщі, Словаччини та Румунії за наполяганням цих країн. 5 червня дію заборони було продовжено до 15 вересня 2023 року.

Українські аграрні та бізнес-асоціації звернулись до Європейської комісії з пропозицією оптимізувати альтернативні маршрути ("Шляхи солідарності") експорту зерна з України до європейських портів з подальшим відвантаженням до третіх країн.

Зокрема, аграрії пропонують Єврокомісії компенсувати частину витрат європейських перевізників та портів, що здійснюють транзит українського зерна, а також запровадити «зелені коридори» для української сільгосппродукції до морських портів країн Балтії, Німеччини, Нідерландів, Хорватії, Італії та Словенії.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:47
росія вдарила по Харкову та Одесі: 4 загиблих і 29 поранених (ОНОВЛЕНО)
20:38
Батька заступника керівника ОП, "регіонала" Шурму брутально вигнали з фансектора ФК "Карпати" (ВIДЕО)
20:00
У вівторок трохи дощитиме лише на південному сході України
16:39
Імітація правової держави: «Дякуємо Андрію Єрмаку!» замість реформи кримінальної юстиції
14:11
Після перевірок податкової 85% судів бізнесу з податківцями завершуються на користь підприємців
12:17
Україна призупинила захист права на свободу слова, власність та вільні вибори за конвенціями Ради Європи
10:47
Михайло Онуфер: Армія – це зріз, показник країни. Якщо в країні відбувається хаос, в армії відбувається те саме
08:01
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 29 квітня
20:00
На початку тижня грози лише на сході України, вдень до +21°С
18:11
Чому в Україні Вербна неділя, а не пальмова

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]