Європі слід готуватися до війни з росією, - Каллас

|
Версия для печатиВерсия для печати

Європа переживає критичний момент, який визначатиме безпеку та майбутнє на десятиліття. Усім потрібно пам’ятати, що є що захищати і є дуже реальна загроза, від якої потрібно захищатися.

Про це йдеться у промові прем'єр-міністра Естонії Каї Каллас на Європейському саміті з оборони та безпеки 2024.

"Росія прагне відтворити власне бачення світу, де панує сила - за наш рахунок. Росія показала, що її не хвилюють шляхи та засоби, поки її бажані цілі залишаються в межах досяжності. У нас вичерпано місце для помилок, коли ми думаємо про готовність Росії використовувати військову силу для досягнення своїх ворожих стратегічних цілей. Ми повинні переконатися, що ми також не втратимо час", - наголосила Каллас.

Вона додала, що зараз Збройні сили РФ чисельно сильніші, ніж були два роки тому, а російський військово-промисловий комплекс - мобілізований, через що країна-агресорка виробляє значно більше обладнання та боєприпасів у кожній категорії, ніж уся євроатлантична спільнота разом узята.

Крім того, на думку прем'єрки, за кілька років військова позиція Росії на східному фланзі НАТО, ймовірно, лише збільшиться: реформування ЗС РФ вже триває, а нові підрозділи формуються біля кордонів НАТО.

"Коли Росія розпочала повномасштабну війну проти України -  це різко нагадало нам, що свобода не дарована, за неї потрібно боротися. Наш обов’язок як лідерів - переконатися, що для жодного майбутнього покоління свобода одного дня не буде лише спогадом про далеке минуле", - зазначила глава уряду Естонії.

Каллас також наголосила, що така перевага росіян є "нерозумним параметром" для будь-яких переговорів з РФ, оскільки її "кредитна оцінка дотримання своїх зобов’язань близька до нуля".

"Нехай нас не обманюють - довгострокові інтереси Росії все ще дуже-дуже протилежні миру", - зазначила вона.

За словами Каллас, існують різні оцінки того, як скоро Росія відновиться і зможе знову напасти.

"Кількість - три, п’ять чи десять років, значення не має. Усі погоджуються, що вони будуть готові до наступної війни. Усе, що вони шукатимуть, - це можливість, у якій ми повинні відмовити їм… Росія тримає під прицілом кожну людину в Україні - щодня і щоночі. Це все одно може бути доля Європи. Або не може, якщо ми вирішимо діяти і уникнути цього", - наголосила вона.

За словами Каллас, аби дати відсіч потенційній російській агресії, Європа повинна:

  • збільшити оборонну промисловість і витрати на неї;
  • заповнити прогалини у спроможності та придбання та збереження великих запасів боєприпасів;
  • захистити ланцюги постачання, співпрацюючи з трансатлантичними партнерами, аби скоротити та зменшити ризики мереж постачання;
  • розділити "тягар ризику" з промисловістю, зокрема у капіталовкладенні та підтримці резервних потужностей, однак максимально зберегти конкурентоспроможність і нормальне функціонування ринку;
  • збільшити резерв технологічно кваліфікованих працівників;
  • підготувати суспільство у цілому.

Вгорі: Кая Каллас. Автор: Priit Mürk/ERR

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]