Віктор Єленський: Наказ РПЦ про "священну війну" - це заявка на Гаагу та документ про деградацію та шизофренію

|
Версия для печатиВерсия для печати

Голова ДЕСС Віктор Єленський назвав наказ РПЦ, де так звана “спеціальна військова операція” називається “священною війною”, документом про деградацію та шизофренію.

Про це він заявив у ефірі Радіо Культура, передає сайт ДЕСС.

"Є теза, що після того, як ця “священна війна” буде закінчена, очевидно, перемогою росії, Україна нарешті опиниться під тотальним впливом священної росії… Хто спостерігає за РПЦ, сприйняли це достатньо спокійно, тому що рівень деградації РПЦ і рівень деградації її очільника для нас не складав ніякої таємниці. Це документ, який намагається концептуалізувати доктрину російського світу. Їй не діставало шовіністичності, як вони вважали, їй не діставало мілітаризму, їй не діставало, я сказав би, шизофренії. Все це зараз є. Ті науковці, які казали, що “російський світ — це щось аморфне, і ми не можемо його критикувати, тому що немає концепції”, зараз отримали, бодай, крок до цієї концептуалізації", - зазначив Єленський.

"Взагалі мені здається, що автори цього концепту, звичайно, зробили хорошу заявку на Гаагу", - додав він.

Нагадаємо, 27 березня 2024 року в Залі церковних соборів Храму Христа Спасителя в Москві під головуванням голови ВРНС Патріарха Московського Кирила відбувся XXV Всесвітній російський народний собор «Сьогодення та майбутнє Русского міра». Його учасники затвердили документ, у якому "СВО" назвали "священною війною за право жити на "власній землі".

Вгорі: Віктор Єленський, фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]