Справа ексголови Державної судової адміністрації пішла до суду

|
Версия для печатиВерсия для печати

Його звинувачують у підбурюванні до надання неправомірної вигоди суддям Верховного Суду за винесення "правильного" рішення.

 

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду справу стосовно колишнього голови Державної судової адміністрації Олексія Сальнікова, повідомляє НАБУ. 

Його обвинувачують у підбурюванні до надання неправомірної вигоди суддям Верховного Суду за винесення рішення на користь комерційного підприємства та у шахрайстві.

У березні минулого року обвинувачений отримав від представника комерційного підприємства 7,5 тис. дол. США, з яких 5 тис. дол. США мали бути передані суддям за винесення рішення, а 2,5 тис. доларів США — залишені собі за посередницькі послуги.

Як раніше повідомлялося, надалі посадовець обіцяв посприяти у винесенні "потрібного" рішення суддями Верховного Суду, зокрема й через залучення до цього голови ВС. Втім, після викриття ексголови ВС Князєва на отриманні хабаря, поведінка голови ДСА різко змінилася. Він почав ухилятися від вирішення питання, проте й не маючи намір повертати отриману ним неправомірну вигоду.

Сальніков запевняв підприємця, що питання вирішується. Також глава ДСА повідомляв особу, що спілкувався стосовно його справи з головою ВС. Затримку потрібного рішення Сальніков пояснював об’єктивними причинами. Після викриття Князєва, Сальніков продовжував переконувати, що рішення буде ухвалене на користь підприємця і з цього питання глава ДСА планує поспілкуватися з головою одного з касаційних судів.

Главою ДСА Сальнікова призначив ексочільник ВС Князєв, якого самого спіймали на хабарі. Таким чином він віддав у розпорядження своєму земляку усі фінанси, тендери та закупівлі системи судочинства. Сальніков керував ДСА до 7 грудня 2023 року, коли його було притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді звільнення з посади.

«Аргумент»


На цю тему:

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]