EFE: у вбитого в Іспанії російського льотчика були "документи прикриття"

|
Версия для печатиВерсия для печати

Близькі до розслідування джерела іспанського агентства EFE підтвердили, що застрелений 13 лютого в гаражі у Вільяхойосі чоловік — російський льотчик Максим Кузьмінов, який викрав гелікоптер Мі-8 ЗС РФ на Україну. За даними агентства, знайдені за нього документи слідство вважає підробленими.

Europa Press з посиланням на джерела у цивільній гвардії повідомляло про додаткове розслідування з метою з'ясування особи вбитого чоловіка. ЗМІ писали про знайдене тіло 33-річного українця (при цьому Максиму Кузьмінову 28 років і він є громадянином Росії). Співрозмовники EFE пишуть, що цей висновок було зроблено за знайденими документами, які «не відповідають дійсності».

За даними EFE, у чоловіка вистрілили близько шести разів, і, згідно з попередніми висновками розслідування, по його тілу проїхала машина, на якій пізніше втекли виконавці вбивства. Смерть Максима Кузьмінова напередодні підтвердила Головне управління розвідки Міноборони України. До цього про нього повідомляли ЗМІ.

У вересні 2023 року глава ГУР Кирило Буданов заявив, що українській розвідці вдалося переконати військовослужбовця Росії посадити гелікоптер збройних сил Росії Мі-8 на території України. Пізніше Максим Кузьмінов виступив на прес-конференції у Києві, де пояснив своє рішення негативним ставленням до воєнної операції. У ГУР повідомили, що через якийсь час Максим Кузьмінов переїхав до Іспанії, куди запросив і свою дівчину з росії.

Колеги пілота стверджують, що його дівчина, яка не знала про його плани, досі залишилася у Владивостоці на Далекому Сході Росії.

За даними Baza, мати Кузьмінова також залишила Росію ще до того, як її син втік до України зі своїм гелікоптером, що сталося влітку 2023 року.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]