Звільнений з-під варти під заставу ексголова Верховного Суду Князєв може вийти на роботу

|
Версия для печатиВерсия для печати

Він має здати на зберігання закордонний паспорт і носити електронний браслет.

Вчора Вищий антикорупційний суд зменшив заставу Всеволоду Князєву із 20 млн грн до 18,168 млн грн. А вже сьогодні гроші за нього внесли і він зможе вийти із СІЗО, повідомляє Центр протидії корупції.

"Малоймовірно, що гроші міг внести хтось із сім’ї Князєва самостійно, так як всі його активи арештовано. Більше того, захист у грудні казав, що родина підозрюваного може внести максимум 10 млн грн", - йдеться в інформації.

ЦПК зауважує, що два тижні тому Князєв розлучився зі своєю дружиною, з якою вони пробули у шлюбі майже двадцять років. Дружина пояснила, що фактичні шлюбні відносини з чоловіком припинені з травня 2023 року внаслідок несумісності характерів, різних поглядів на життєві проблеми та шляхи їх вирішення. На розгляді в одному із судів міста Миколаєва також є позов про поділ спільного майна подружжя.

За цікавим збігом обставин новина про внесення застави збіглася з появою інформації про те, що ВРП хоче зупинити розгляд дисциплінарних справ стосовно Князєва.У ЦПК звернули увагу, що громадські активісти "Автомайдану" помітили відповідні пропозиції в сьогоднішньому порядку денному ВРП. Якщо дисциплінарна справа щодо Князєва буде зупинена — це стане небезпечним прецедентом, який допоможе іншим суддям, яких підозрюють чи обвинувачують у злочинах, роками залишитися суддями та отримувати весь цей час солідну винагороду.

Активісти нагадують, що наприкінці грудня ВАКС обмежив стороні захисту Князєва строк ознайомлення з матеріалами справи до 1 березня 2024 року. Після цієї дати справу мають направити до суду. 

Невдовзі Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що колишнього голову Верховного Суду, підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, звільнено з-під варти під заставу розміром 18,168 млн грн.

САП нагадує, що рішенням ВАКС на указаного підозрюваного покладені процесуальні обовʼязки, у тому числі: не відлучатися з Києва без дозволу детектива, прокурора та суду, здати на зберігання до ГУ ДМС у Києві свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну, а також носити електронний засіб контролю. У разі не виконання обовʼязків застава може бути стягнена у дохід держави. 

Князєв сидів під вартою з травня 2023 року, за цей час його застава зменшилася у кілька разів:

у травні 2023 року йому призначили варту із заставою у 107 млн грн;

вже за 2 тижні апеляція зменшила заставу до 75 млн грн;

у серпні слідчий суддя зменшив Князєву заставу до 55 млн грн;

через місяць апеляція знизила заставу до 45 млн грн;

у жовтні слідчий суддя зменшив заставу до 35 млн;

у грудні заставу зменшували двічі: спершу до 27 млн грн, згодом до 20 млн грн;

учора Князєву зменшили заставу до 18,168 млн грн.

При цьому, оскільки Князєв не відсторонений від здійснення правосуддя (поки він сидів у СІЗО, САП не внесла про це подання до ВРП), то він не просто може, а зобов’язаний прийти у Верховний Суд на роботу, щомісяця він отримує суддівську винагороду. Після виходу на роботу на суддю розподіляються справи до розгляду.

У САП зауважили, що наразі вирішується питання щодо звернення до Вищої ради правосуддя з клопотанням про відсторонення указаного судді від здійснення правосуддя у зв’язку із притягненням до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, у НАБУ заявили, що викрили голову Верховного Суду Всеволода Князєва на отриманні хабаря у розмірі 2,7 мільйона доларів. Гроші Князєв начебто отримував від людей, які виступали за рішення суду на користь олігарха Костянтина Жеваго. У цій же справі проходить адвокат-посередник Олег Горецький. Також НАБУ оголосило підозру Жеваго у наданні неправомірної вигоди голові та суддям Верховного Суду.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]