ЗСУ залишили село Ласточкине під Авдіївкою - ОСУВ "Таврія"

|
Версия для печатиВерсия для печати

Підрозділи Збройних сил України здійснили вихід від села Ласточкине на Авдіївському напрямку Донецької області.

Про це заявив речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону 26 лютого, інформує РБК-Україна.

"Підрозділи Збройних сил України здійснили вихід від села Ласточкине", - розповів він.

За його словами, такий маневр був необхідний, щоб організувати оборону по лінії населених пунктів Орлівка, Тоненьке, Бердичі і не допустити подальшого просування противника далі в західному напрямку.

Нагадаємо, 24 лютого аналітики DeepState повідомили, що українські підрозділи покинули Ласточкине з метою уникнення втрат в особовому складі та щоб росіяни не змогли перекрити логістичні шляхи. Російські воєнкори також повідомили про захоплення селища. Втім напередодні Лиховій заявляв, що підрозділи Сил оборони України відійшли на західну околицю населеного пункту Ласточкине, де зайняли підготовлені оборонні позиції.

Ворог намагається захопити села під Авдіївкою, дуже тисне, масовано застосовує КАБи, - воїн 3 ОШБр Нікітін

Ситуація на околицях Авдіївки Донецької області складна, ворог використовує там величезну кількість техніки та живої сили.

Про це повідомив молодший сержант батальйону БпАК, 3-й ОШБр Анатолій Нікітін (позивний Бетон), інформує Громадське радіо.

За його словами, Третя окрема штурмова бригада продовжує воювати на околицях Авдіївки.

"Ворог дуже тисне, ворог почав масово використовувати керовані авіаційні бомби, так звані КАБи, він їх не шкодує. Ворог намагається витіснити нас, задум його ясний. Він іде вздовж природних перешкод, намагаючись взяти такі населені пункти, як Ласточкине, Первомайське, Орлівка тощо. Ми працюємо від оборони, намагаємося завдати найефективніших вогневих уражень по ворожій живій силі. Ворог майже не використовує важку техніку, завдає масованих авіаударів, а потім йде багато піхоти", - зазначив він.

За його словами, інтенсивність авіаударів становить 60-70 щоденно. При цьому окупанти зазнають втрат, зокрема, ті війська РФ, які штурмують українські позиції в районі Авдіївки, через місяць можуть бути знищені.

Довідка: до 1975 року на місці селища були великі фруктові сади та всього кілька дворів. На заселення села значного впливу заподіяла наявність Авдіївського коксохіму, збудованого на межі 1950–60-х років. Наприкінці 70-х землі Ласточкиного увійшли до складу радгоспу Спартак (Спартаківська сільська рада, с. Спартак), де Ласточкине стало 4 відділенням. Тоді розпочалось будівництво перших двох вулиць - Радянської та Степової. Потім з'явилися вулиці Садова, Молодіжна, Миру, Дружби, Центральна та Новоселів. Вулиці побудовані на берегах ставків (що на річці Дурна), які назвали Першим, Другим, Третім, Четвертим. А далі вода текла через дамбу в став, що мав назву Дергачьовський, за іменем діда Дергача, котрий жив на його березі. Навпроти Дергачьовського ставка розташована Орлівська середня загальноосвітня школа (с. Орлівка), куди возили дітей із Ласточкиного.

В селищі існували клуб, бібліотека, дитячий садок, магазин та їдальня.

Селище сильно постраждало від обстрілів, які ведуть окупаційні російські сили у ході повномасштабного вторгнення в Україну.

За даними перепису 2001 року населення селища становило 617 осіб, із них 45,87 % зазначили рідною мову українську, 51,54 % — ⁣російську, 0,16 % — ⁣білоруську, молдовську та вірменську мови.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:36
У четвер в Україні майже без опадів, вдень до 23-31°С
20:16
Как преодолеть трудности изучения английского языка
19:56
НАБУ та САП розкрили деталі підозри ексзаступнику Єрмака Смирнову
18:03
Юрій Бутусов: Дрібні люди на високих посадах
17:40
"Злив" інформації в справі розкрадання на "великому будівництві": до детектива НАБУ прийшли з обшуками
16:04
Схоже, Коломойський обкрадає Укренерго, начебто сидячи в СІЗО, а "фунти" на чолі державної компанії отримують за мовчання мільйони щомісяця
15:29
Сирський, Содоль, Баргилевич, Павлюк - генеральська фракція, яка знищує наші шанси на зміни та перемогу, - заступниця голови комітету ВР, "Слуга народу" Безугла
14:09
Юрій Касьянов: Путіну як повітря потрібен мир, тому він ескалює війну
13:36
Закон про загальновійськову підготовку у школах і профтехах нарешті ухвалила Рада
13:31
Закон про єдину роумінгову зону з ЄС ухвалила Рада

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]