За прикладом путіна: в Угорщині створили структуру для придушення інакомислення

|
Версия для печатиВерсия для печати

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан дедалі активніше копіює репресивну машину Путіна.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це пише Financial Times.  

Новостворене агенство Управління захисту суверенітету (SPO), яке розпочало роботу минулого місяця,  націлено на політиків, журналістів та активістів, які отримують фінансування США.

"Але критики попереджають, що його повноваження настільки слабко визначені, що можуть бути спрямовані проти будь-яких громадських діячів, чи то політиків, чи то груп із захисту цивільних прав, чи то журналістів, що повторює ранні етапи російських репресій до початку повномасштабної війни в Україні", - пише видання.

Зазначається, що мета Орбана - розірвати зв'язки з фондами та донорами за кордоном, зокрема в США, в операціях, до яких залучені угорські спецслужби та пропагандистські кампанії.

"Пропагандистський посил такий: якщо ви використовуєте іноземні кошти, влада буде вас перевіряти", - цитує Financial Times співголову угорського Гельсінського комітету Марту Пардаві.

США і ЄС уже багато років закликають Орбана припинити натхненні Росією кампанії із залякування і зміцнення машини політичної пропаганди, яка змушує незалежні ЗМІ, правозахисні групи та університети або закриватися, або переїжджати за кордон. Але нове агентство має зовсім інший рівень впливу.

Управлінню щодо захисту суверенітету дозволено вдаватися до допомоги державних спецслужб. Воно може використовувати державні масиви приватної інформації проти будь-якої людини. Управління саме встановлює свій бюджет. За його роботою немає судового нагляду, як немає і засобів правового захисту.

"Це абсолютно авторитарний метод. Він бере приклад інформаційного тиску з російського та білоруського сценаріїв і використовує його набагато ефективніше, ніж це міг би зробити навіть Путін", — вважає експерт з Росії в Німецькій раді з міжнародних відносин Андраш Рач.

Європейська комісія розпочала судовий розгляд, стверджуючи, що нове агентство порушує законодавство ЄС. Представник угорського уряду заявив, що Будапешт не відступить, додавши, що "отримання іноземних коштів на передвиборчу кампанію тепер є кримінальним злочином".

«Аргумент»


На цю тему:

 

 

 

 

 

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

18:04
Юрій Бутусов: Прорив під Очеретиним - проблеми на фронті
17:06
Микола Арсенич таких би стратив: мати топ-посадовця СБУ раптом "заробила" понад мільйон. Його тато - закарпатський митник (Слідство.Інфо)
16:12
Трансляції великодніх богослужінь ПЦУ та УГКЦ: коли та де дивитися (РОЗКЛАД)
15:14
Після оновлення даних у ТЦК через е-кабінет чоловіків на ВЛК викликатимуть окремою повісткою - Генштаб
15:07
Абсолютно всі чоловіки від 18 до 60 років мають з 18 травня оновити дані в ТЦК - Генштаб ЗСУ
14:07
В Україні поки що продовжують діяти 8097 церков московського патріархату - Опендатабот
13:55
Президент призначив нового голову Хмельницької ОДА
12:11
Америка тут ні до чого: Княжицький розповів, хто гальмує прийняття закону про "заборону" упц (мп)
11:06
У росіян дійсно є план окупації Харкова та Сум - Павлюк
10:01
Сьогодні Велика п’ятниця, найскорботніший день для християн

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]