З життя молодих генералів СБУ: дружина головного кіберрозвідника СБУ під час війни купила квартиру за 20 млн

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Журналісти-розслідувачі "Слідства.Інфо" знайшли у дружини голови департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка придбану у грудні 2023 року квартиру за понад 20 мільйонів гривень за ринковою ціною. Хоча в декларації посадовця зазначено, що за квартиру сплатили 12,8 мільйонів гривень.

Про це свідчить розслідування "Слідства.Інфо".

Як дізналися журналісти з декларації Вітюка, квартиру преміумкласу на 195 квадратних метрів дружина Юлія Вітюк у грудні 2023-го. Квартира такого розміру з ремонтом у цьому ЖК може коштувати майже 1,5 мільйона доларів.

Юлія та Ілля Вітюк у 2011 році. СКРИНШОТ - СЛІДСТВО.ІНФО

"На сайтах з продажу нерухомості квартири без ремонту в цьому ЖК коштують приблизно 3 тисячі доларів за квадратний метр. Це майже втричі більше за середню ціну у столиці.

Неважко підрахувати, що Юлії Вітюк треба було сплатити 585 тисяч доларів за її квартиру без ремонту. Або 21,5 мільйона гривень за курсом на момент купівлі" - розповідають журналісти СІ.

Втім у декларації Вітюка вказано, що цю квартиру придбали за 12 мільйонів 800 тисяч гривень. Тобто вказана у декларації ціна майже вдвічі менша ринкової.

Та зарплата Іллі Вітюка складає 1,8 мільйони на рік, і навіть цю квартиру він придбати не зміг би.

 

СКРИНШОТ ДЕКЛАРАЦІЇ - "СЛІДСТВО.ІНФО"

Натомість його дружина займається бізнесом. Невдовзі після того, як Вітюк обійняв нинішню посаду Юлія Вітюк відкрила ФОП, через який отримала 9,5 мільйонів гривень прибутку у 2022 році і 13,5 мільойнів гривень – у 2023.

Торік, як видно з декларації, у подружжя народилася дитина. Проте це не позначилося на заробітках дружини. 

Дружина розвідника відмовилась спілкуватись з журналістом "Слідства.Інфо" про діяльність свого ФОП та про дороговартісну квартиру.

Юлія Вітюк надає юридичні послуги, за які отримує понад 1 мільйон гривень на місяць. Втім жодних даних – ані адреси, ані контактних даних підприємства журналістам знайти не вдалося.

За 12 років служби Вітюк пройшов шлях від оперативника до керівника у різних підрозділах, включно з контррозвідкою.

25 березня 2024 року, на день СБУ, роботу Вітюка відзначив президент України – присвоїв йому звання бригадного генерала.

Одними з головних завдань департаменту, який очолює Вітюк, є протидія кібертероризму та шпигунству.

Підкреслимо: департамент внутрішньої безпеки СБУ, як і майже всі рокі незалежності України, "не бачить" корупцію серед керівного складу Служби. Так було й у випадку з покидьком Артемом Шило, так є й у випадку Вітюка. Навіть у війну СБУ залишається вкрай корумпованою структурою. У випадку з СБУ і її функціоналом, корупція йдек рука об руку з державною зрадою. Корупція в СБУ - це підлість по відношенню до українців, які ціною своєї крові оплачують цю зраду генералів СБУ, їхні смердючі статки.

Вгорі: генерал Ілля Вітюк. Фото: СБУ

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]