Юрій Бутусов: Справа офіцера СБУ Артема Шило, яка вимагає відповідей на питання від Зеленського, Єрмака, Камишіна та керівництва "Укрзалізниці"

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Затримання НАБУ офіцера СБУ Артема Шило через розслідування корупційної схеми на "Укрзалізниці" - резонансна подія в українській владі, яка вимагає відповідей на питання від Зеленського, Єрмака, Камишіна та керівництва "Укрзалізниці".

Шило був призначений у 2021-му році радником голови офісу президента Андрія Єрмака, а у 2022-му році був призначений рішенням президента Зеленського начальником Головного управління СБУ з контррозвідувального захисту об'єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму. Шило був на прямому контакті з Єрмаком та заступником голови офісу Олегом Татаровим. Усі питання пов'язані з економічними справами СБУ по бізнесу, Шило вирішував за командами з офісу президента. Ніякої самостійності в такого масштабу справах там не могло бути.

Предмет справи - контракти 2022-2024 років, коли "Укрзалізниця" купувала трансформатори у фірми-посереднику, яка належала громадянину Біларусі. Справи по корупційним закупівлям "Укрзалізниці" були порушені НАБУ після зміни керівника "УЗ" Олександра Камишіна у березні 2023-го року, який безпосредньо узгоджував усі контракти.

Камишін після викритої корупції звільнився і одразу отримав посаду радника голови офісу президента Єрмака, а згодом президент Зеленський призначив Камишіна міністром з питань стратегічних галузей промисловості України. Людина, яка підписала корупційні контракти стала членом Ставки верховного головнокомандувача, та отримала доступ до найбільших державних таємниць та найбільших бюджетних програм. Виходить так, що біларуська прокладка була санкционована офісом президента України. Тому що Шило після порушення справи НАБУ та перших обшуків у травні 2023-го посаду не втратив, і в його діях керівництво держави ніякого складу злочину не вбачало.

Не зрозуміло також, чому ніякої відповідальності не несе Наглядова Рада "УЗ", яка призначена офісом президента та члени якої отримують під час війни 244 тисячі гривень на місяць зарплати якраз для протидї корупції? Чому мовчить член Наглядової ради Сергій Лещенко, відомий свого часу розслідувач корупції у владі? Хіба може само СБУ визначати які контракти з ким треба укладати? Хіба нема відповідальності керівників, які ті контракти підписували, контролювали та виконували?

Міністр Камишін має негайно дати пояснення щодо його ролі у корупційних схемах "УЗ", бо він напряму причетний до реалізації корупційної схеми.

Також у вечірньому зверненні має дати пояснення сам президент Зеленський, який призначав і Шило і Камишіна на високі державні посади."

Автор: Юрій Бутусов, головний редактор видання Цензор.НЕТ

Вгорі: Артем Шило. Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У четвер в Україні сухо, заморозки в Карпатах і на Київщині
19:01
"Укренерго" обмежило поставки електроенергії для бізнесу по всій Україні з 18:00, на черзі населення
18:05
Сатира для бидла: про "естрадний гумор" в нашій спливаючій кров’ю країні
17:48
Посли ЄС схвалили надання Україні прибутків від заблокованих активів рф
16:07
Зерновий барон Олег Кіпер: як один чиновник взяв під ручний контроль 85% агроекспорту України і казково багатіє під час війни
15:32
Рада затвердила добровільну мобілізацію ув'язнених і визначила, кому не можна
14:10
Великдень та Різдво улюблені свята українців, День перемоги важливий для 11% (ОПИТУВАННЯ)
14:08
Топ-5 советов по подготовке к экзамену IELTS
12:03
Віросповідання не є законною підставою для неявки до РТЦК – суд
11:07
«Світ проспав відродження нацизму 24 лютого 2022 року»: звернення Президента України в День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]