Яке навісне сільськогосподарське обладнання використовується восени?

|
Версия для печатиВерсия для печати

Техніка для сільського господарства об’єднує великий пласт пристроїв: як механічних, так і повністю автоматичних. Їх використовують агропромислові підприємства, фермери, власники присадибних ділянок. Головні завдання сільгосптехніки — прискорення, спрощення та збільшення ефективності різних процесів: посадки насіння, збирання врожаю, обробітку ґрунту тощо. Одним із видів агро техніки є навісне обладнання.

Сільськогосподарське навісне обладнання – це агрегати, які кріпляться до трактора, тягачів, міні-трактора, мотоблока або іншої спецтехніки https://agro.ria.com/subtag-navisne/ та використовується для виконання різних сільськогосподарських робіт, зазначають експерти порталу AgroRIA. 

Сільськогосподарське навісне обладнання

Огляд основного навісного сільськогосподарського обладнання

Установка додаткового обладнання розширює можливості застосування сучасних сільськогосподарських машин та підвищує їх продуктивність. Сюди ж, окрім підвісної, відноситься і причіпна техніка. 

Основні види навісного обладнання:

  1. Плуг. Один із головних помічників фермера. Його використовують для прискорення та підвищення ефективності різних орних робіт. Кількість корпусів та конструкція плуга вибирається в залежності від розміру оброблюваного поля, глибини оранки та стану ґрунту.

  2. Культиватори Ще один популярний вид допоміжного обладнання, без якого важко уявити сільськогосподарські роботи. З їх допомогою трактористи розпушують землю і готують її до сівби, а також позбавляють ділянку бур'янів. Культиватори можуть бути і причіпними та навісними. Комплектація машин визначається кам'янистістю ґрунту, необхідною швидкістю та низкою інших параметрів.

  3. Борони. За допомогою даного агрегату фермер вирівнює поверхню, що обробляється, прибирає грудки і кірку, а також видаляє бур'яни. Інструмент може бути дисковим, зубним чи пружинним. Обладнання підбирають, виходячи з розмірів поля, а також стану ґрунту.

  4. Фрези. Використовуються для обробки ґрунту різної щільності та складу. Дозволяють розпушувати, перемішувати, вирівнювати та ущільнювати ґрунт, а також створювати канави, траншеї та тераси. Фрези для ґрунту можуть бути різних типів, залежно від способу кріплення, форми та розміру робочих органів, потужності та швидкості обертання. 

  5. Косарки. Також можуть бути як причіпними, так і підвісними. Їх застосовують у процесі заготівлі сінажу, скошування трави та збирання врожаю з мінімальними втратами. При виборі необхідно враховувати форму рельєфу, розмір поля, тип оброблюваних рослин та сільськогосподарських культур.

  6. Жниварки. Це пристрої, що використовуються для зрізання та збирання зернових с/г культур: пшениця, жито, ячмінь та овес. Жниварки можуть бути різних типів, залежно від способу зрізання стебел і способу транспортування врожаю. Існують жниварки-платформи, жниварки-підбирачі, жниварки-косарки та жниварки-комбайни. Жниварки є важливим елементом сільськогосподарської техніки, що дозволяє підвищити продуктивність та якість збирання зернових культур.

  7. Обприскувачі. Можуть бути самохідними, але найчастіше використовуються причіпні та навісні агрегати. За їх допомогою фермери розпорошують добрива, зволожують культури, що вирощуються, а також захищають їх від шкідників. Техніку підбирають залежно від висоти с/г рослин, площі ферми і типу основної машини.

Осіння обробка грунту

Орати, обробляти ґрунт восени потрібно обов'язково, особливо під просапні культури, такі як картопля. Коли з осені земля зорана, то весь сніг, який навесні буде танути, усі опади, які восени упадуть, вберуться у ґрунт, що піде тільки на користь майбутньому врожаю.

Для обробки грунту використовуються:

  • плуги однокорпусні, реверсивні, роторні;

  • грунтообробні культиватори та фрези для розпушування, проникнення вологи і повітря у землю, знищення бур’яну;

  • картоплекопачі стрільчасті, вібраційні, транспортерні.

Внесення органічних і мінеральних добрив

Ці функції покладаються на спеціалізовані машини, які дозволяють рівномірно розподіляти різні види добрив по поверхні поля або впроваджувати їх у ґрунт на певній глибині. Обладнання забезпечує підвищення врожайності, зниження витрат на транспортування та зберігання добрив, покращення якості ґрунту.

Збір і зберігання врожаю

Сюди відносяться спеціалізовані машини та пристрої, які встановлюються на трактори чи інші транспортні засоби. Вони дозволяють автоматизувати процеси збирання, транспортування, очищення, сушіння та зберігання різних видів сільськогосподарської продукції. 

Сільськогосподарське навісне обладнання є важливим для підвищення ефективності та продуктивності сільськогосподарських робіт. Воно дозволяє виконувати різні завдання, такі як оранка, культивація, сівба, обробіток ґрунту, збирання врожаю та ін., з більшою швидкістю та точністю, ніж ручна праця.

Для невеликих господарств, які спеціалізуються на вирощуванні однієї або декількох культур, може бути достатньо базового набору сільськогосподарського навісного обладнання. Для великих господарств, які займаються вирощуванням різноманітних культур, може знадобитися більш широкий спектр обладнання.

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]