Як суддя Ярослав Шкодін безкарно нищить Державу Україна

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Найгуманніший суддя ВАКС відпустив підписанта договору про яйця по 17 додому.

По ходу у ВАКС з’явився кандидат на найгуманнішого суддю. Це суддя Ярослав Шкодін.

Пару тижнів тому Шкодін відпустив з-під варти колишнього керівника ДВТП Міноборони Олександра Лієва - людину, яка підписала контракт на 100 тисяч мін з "Львівським арсеналом" за ціною мінімум на 2000 грн вищою на кожній одиниці ніж в найдорожчому контракті 2022 року. В 2023 таких цін на міни не було теж. Міни так і не поставили. Але можемо офіційно визнати справу ЛА розваленою.

22 березня Шкодін випустив з-під варти ще одного достойника. Він відмовився продовжити арешт колишнього тимчасово виконувача обов'язків директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони Богдана Хмельницького.

Так, це саме той Хмельницький завдяки якому в нашому житті з’явились яйця по 17 і яблука по 53. І можна не казати, що так їх же по факту не поставили. Бо якби не Ніколов, то поставили б. І ніхто б з вас до сьогоднішнього дня не знав би хто така Тетяна Глиняна, і що за кенти з Атомсервісу.

Це не всі заслуги Хмельницького перед країною. Куртки не літні, але х=ві – це теж його договір. І якщо Резніков міг не знати, що там за контракт, то Хмельницький точно знав, з якої причини банки стопнули першу проплату Міноборони – там фігурував родич PEP. Хмельницький підписував контракт, який навіть не вичитали і де замість уточної нитки, були якісь "качки". Але бог з ними, це точно не найгірше в усій тій історії.

Хмельницький закупив для ЗСУ майже 3 000 бронежилетів на понад 100 млн грн. Втім, за даними декількох незалежних експертиз, дані вироби не відповідають вимогам IV класу бронежилетів.

Навіть якщо ви вважаєте, що Хмельницький і Шаповалов – лише цапи відбувайли в цих справах, то це вони підписували договори. І з досвіду одного року ГАР МО я можу сказати точно – саме такі люди як Хмельницький точно знають про що йдеться. І що яйця по 17 – геть не дурнуватий одрук.

Так як же так сталось, що Хмельницький тепер на волі? А сталось це якось дивовижно. Десь так само як і історія зі справою Лієва, яка велась Нацполом, але чомусь розглядати її понесли у ВАКС. А вже потім понесли на "прийомку" до НАБУ.

24 січня Печерський райсуд Києва продовжив арешт Хмельницького до 23 березня. Альтернативою йому визначили майже 39 млн грн застави. Прокурор Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу генерального прокурора просив Печерський суд продовжити арешт ще на два місяці. Втім за клопотанням сторони захисту Касаційний кримінальний суд направив цю справу до Вищого антикорупційного суду.

Суддя відмовив прокурору ОГП у задоволенні клопотання. Шкодін вказав, що ризики перешкоджання слідству зменшилися і існують на мінімально можливому рівні.

"В задоволенні клопотання прокурора – відмовити", – йдеться в рішенні.

А тепер чому я назвала суддю найгуманнішим?

А тому що у липні рішенням Шкодіна під заставу в 2,5 млн грн вийшов ексзаступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Лозинський.

Адвокати раптом десь нашкребли на заставу 2,5 млн, і внесли її. І зробили це якраз під вихід з відпустки судді Шкодіна, який і до того благоволив до Лозинського. От що автоматичний розподіл справ робить всесильний. І дружба родичок судді та фігурантів справи.

Тут ще один нюанс є, який рішення явно не підсилює. Рідна сестра слідчого судді Вищого антикорупційного суду Ярослава Шкодіна була співавтором низки наукових публікацій разом із фігурантом справи колишнього заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозінського. Також родичка судді дружить із дружиною фігуранта справи.

Як відомо, детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) затримали Лозинського 21 січня 2023 року. Правоохоронці оголосили, що викрили його на отриманні хабара у 400 тисяч доларів.

Саме Шкодін відмовився продовжити арешт бізнесмена Бориса Кауфмана і змінив йому запобіжний захід на 155 млн грн застави. Це справа про заволодіння комунальним підприємством "Міжнародний аеропорт "Одеса" та у привласненні 2,5 млрд грн доходу від його діяльності.

Шкодін у липні 2023 відмовився відсторонити підозрюваного у корпційному правопорушенні голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка. Як відомо, останнього затримали при отриманні хабара.

У січні 2022 Шкодін відмовив у заочному досудовому розслідуванні щодо Марії Шевкопляс (Швець), колишньої помічниці народного депутата Георгія Логвинського. Вона одна з фігуранток справи "Золотого мандарину" зі збитками в понад 54 млн грн.

Напевно, в кожному випадку судді є чим обґрунтувати своє рішення.

Але навряд чи вихід Хмельницького додасть бажання свідкам говорити. Зокрема, щодо його поїздок за кордон і домовлянь про ціни на бронежилети."

Тетяна Ніколаєнко, журналіст, автор Цензор.НЕТ

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У четвер в Україні сухо, заморозки в Карпатах і на Київщині
19:01
"Укренерго" обмежило поставки електроенергії для бізнесу по всій Україні з 18:00, на черзі населення
18:05
Сатира для бидла: про "естрадний гумор" в нашій спливаючій кров’ю країні
17:48
Посли ЄС схвалили надання Україні прибутків від заблокованих активів рф
16:07
Зерновий барон Олег Кіпер: як один чиновник взяв під ручний контроль 85% агроекспорту України і казково багатіє під час війни
15:32
Рада затвердила добровільну мобілізацію ув'язнених і визначила, кому не можна
14:10
Великдень та Різдво улюблені свята українців, День перемоги важливий для 11% (ОПИТУВАННЯ)
14:08
Топ-5 советов по подготовке к экзамену IELTS
12:03
Віросповідання не є законною підставою для неявки до РТЦК – суд
11:07
«Світ проспав відродження нацизму 24 лютого 2022 року»: звернення Президента України в День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]