WSJ: SpaceX Маска став великим оборонним підрядником США

|
Версия для печатиВерсия для печати

SpaceX бізнесмена Ілона Маска "поглиблює свої зв'язки з розвідувальними та військовими відомствами США".

Про це пише The Wall Street Journal (WSJ).

За даними видання, SpaceX виграла щонайменше один великий секретний контракт. Також компанія розширює супутникову програму Starshield для клієнтів зі сфери національної безпеки.

Як повідомляє WSJ з посиланням на документи, 2021 року SpaceX уклала секретний контракт з урядом США на $1,8 млрд. Ім'я держзамовника та інші подробиці не розкриваються. Компанія розраховує, що кошти від цього контракту "стануть важливою частиною її доходів у найближчі роки".

Крім цього SpaceX має спецпідрозділ під назвою Starshield, «створений спеціально для держзамовників», серед керівників якого — колишній генерал ВПС США Терренс О'Шонессі, який пішов у відставку в 2020 році. У серпні 2023 року Starshield виграла контракт на $70 млн на надання послуг зв'язку десяткам партнерів Пентагону. «Коли я не впевнена, про що можу розповісти на публічному форумі, я волію промовчати. Але я можу сказати, що між розвідувальною спільнотою та SpaceX встановлена дуже хороша співпраця», — заявила президент компанії Гвін Шотвелл на заході у травні минулого року.

На сайті SpaceX сказано, що Starshield є постачальником супутників, здатних забезпечувати безпечний зв'язок, збирати дані про Землю або надавати інші інструменти спостереження уряду, перебуваючи на орбіті. В оголошеннях про вакансії Starshield шукала людей «з допуском до надсекретної інформації, а також із досвідом роботи з Пентагоном та розвідувальною спільнотою», стверджує WSJ. Представник SpaceX не коментував цю інформацію.

У лютому стало відомо, що Міноборони США розглядає можливість використання важкої ракети-носія Starship, що розробляється SpaceX, для термінового перекидання військових вантажів на Землі. Starship - надважка багаторазова двоступінчаста ракета-носій, спроектована для доставки людей та вантажів на навколоземну орбіту, Місяць та Марс. Зараз у SpaceX є лише один стартовий майданчик для запуску Starship у Техасі.

Вгорі: капсула для космонавтів SpaceX. Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]