WP: Трамп може залучити Манафорта до виборчої кампанії

|
Версия для печатиВерсия для печати

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп може залучити до своєї виборчої кампанії Пола Манафорта – консультанта експрезидента України Віктора Януковича. Манафорта у США критикували за зв'язки з Росією та засудили до позбавлення волі за кількома статтями, в тому числі за ухилення від сплати податків і порушення порядку реєстрації іноземних агентів.

«Очікується, що колишній президент Дональд Трамп залучить Пола Манафорта, колишнього керівника своєї виборчої кампанії, якого він помилував, до роботи в якості радника кампанії в кінці цього року… Обговорення вакансії здебільшого зосереджене на Національному з'їзді Республіканської партії в Мілуокі в липні, і може включати в себе роль Манафорта у зборі коштів для кампанії ймовірного кандидата від Республіканської партії. Хоча жодного офіційного рішення не було прийнято, Трамп сповнений рішучості повернути Манафорта назад у свою команду», – повідомляє The Washington Post із посиланням на чотири джерела.

Найм Манафорта, ймовірно, відродить дискусію про втручання Росії у вибори 2016 року, яке, за висновком розслідування Роберта С. Мюллера III, було «широкомасштабним і системним». Мюллер також з'ясував, що Манафорт ділився внутрішніми даними опитувань передвиборчої кампанії Трампа з давнім партнером, який, за оцінкою ФБР, мав зв'язки з російською розвідкою.

Двопартійний комітет Сенату, який розслідував російське втручання у вибори 2016 року, дійшов висновку, що сприйнятливість Манафорта до російської пропаганди була «серйозною контррозвідувальною загрозою», яка зробила кампанію 2016 року вразливою до «зловмисного російського впливу».

WP стверджує, що Трамп сказав радникам, що він відчуває лояльність до Манафорта, оскільки той відсидів у в'язниці але продовжує зберігати лояльність і хвалити Трампа на публічних і приватних виступах. Манафорт працював на Трампа в 2016 році, перш ніж був звільнений і згодом засуджений за податкове і банківське шахрайство в рамках розслідування Роберта С. Мюллера III про втручання Росії у вибори 2016 року. Він відсидів у в'язниці, а потім був помилуваний в останні дні перебування Трампа на посаді президента. 

Нагадаємо, Міністерство фінансів США у квітні 2021 року заявило, що бізнес-партнер Пола Манафорта Костянтин Килимник передавав дані російській розвідці.

Фото: Рolitico.com

«Аргумент»


На цю тему:

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]