ВВС: Візит Зеленського до США був сповнений розпачу

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Третій візит Володимира Зеленського до Вашингтона був сповнений розпачу. Це була остання спроба отримати від Конгресу новий річний пакет військової та фінансової допомоги на 61 млрд доларів до того, як закінчиться попередній."

Про це йдеться у статті ВВС:

"Український президент у розпачі, бо доля його країни може висіти на волосині. Його американський колега Джо Байден теж у розпачі, оскільки розглядає війну в Україні як вирішальне поле битви у світовому конфлікті між демократіями та автократичними режимами.

Втім їхні зусилля мало що продемонстрували.

Нинішній візит Зеленського до США відрізняється від торішнього. Тоді його вітали на спільному засіданні Конгресу та влаштували пишний прийом із червоною доріжкою у Білому домі.

Незабаром після цього США схвалили пакет допомоги на суму 50 мільярдів доларів, що допомогло Україні частково повернути території, які РФ вдалося захопити на початку свого масштабного вторгнення.

Цього разу все було зовсім інакше. Зеленський зустрівся із сенаторами США за зачиненими дверима. Поспілкувався з новим спікером Палати представників, республіканцем Майком Джонсоном, який навіть не з’явився на публіці з українським президентом.

А зустріч у Білому домі була вочевидь стриманою, з мінімальною помпезністю та церемоніями.

Зеленський, можливо, і об'їздив пів світу, але шансів на те, що Україна отримає додаткову військову підтримку від США, це не збільшило

Атмосфера його візиту відповідала настроям у Вашингтоні, де додаткове фінансування для України опинилося у вирі внутрішньої боротьби навколо імміграційної політики США.

Демократи готові витрачати більше грошей на безпеку власного кордону в рамках пакета військової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на 110 мільярдів доларів, однак республіканці вимагають від уряду США фундаментальної реформи щодо мігрантів без документів, які просять політичного притулку.

Після зустрічі з Зеленським сенатори-республіканці чітко дали зрозуміти, що, хоч вони й співчувають Україні, але ситуацію на кордоні США вважають більш нагальною проблемою.

"Я захоплююся ним, але він не змінив моєї думки щодо наших планів, — сказав ВВС сенатор-республіканець Ліндсі Грем, якого довгий час вважали яструбом зовнішньої політики. - Я хочу забезпечити безпеку нашого кордону".

Байдену доведеться або переконати республіканців відмовитися від цієї імміграційної боротьби, або піти на неприємні для демократів поступки.

Більшу частину вівторка президент України провів у Капітолії США, але ознак прориву було мало

На цей момент республіканці, чиї виборці вже кілька місяців незадоволені тривалою підтримкою України, схоже, більш схильні відмовити українцям заради власних національних інтересів, що сподобається їхньому електорату.

Але імміграційна реформа, можливо, не єдина перешкода для подальшої підтримки Україні. Новопризначений спікер Палати представників Майк Джонсон після зустрічі із Зеленським заявив, що посилення військової підтримки Києва залежить від "чіткої стратегії" та належного контролю з боку Конгресу.

Тож є ризик, що навіть якщо пакет допомоги на 61 млрд доларів підтримає Сенат, немає гарантії, що він пройде через Палату представників.

Хоча Байден і підписав пакет допомоги на 200 млн на зустрічі із Зеленським, це було зовсім не те, чого чекали від візиту.

Під час спільної пресконференції наприкінці довгого дня зустрічей і Зеленський, і Байден спробували надати оптимістичного відтінку тому, що виглядало як безплідні зусилля. Президент США висловив сподівання, що рішення буде знайдене, але не може давати жодних обіцянок.

Його український колега сказав, що розповів американцям про свої плани, і їхня реакція була позитивною. Однак, можливо, він був єдиним, хто так думав.

За словами Лізи Дежарден з американської телекомпанії PBS, розмовляючи з американськими сенаторами англійською, Зеленський кілька разів просив пояснити слова, значення яких він не розумів.

Одним з них було слово "безвихідь".

Його український президент може вивчити на власному гіркому досвіді. Зараз, коли немає єдності в американському уряді, - це слово також описує політичну ситуацію в США."

ВГОРІ: ЗЕЛЕНСЬКИЙ ПІД ЧАС ВІЗИТУ ДО США. ФОТО: GETTY IMAGES

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]