В Україні нарешті спростили умови реєстрації та ведення виноробного бізнесу: що змінилося

|
Версия для печатиВерсия для печати

В Україні скасували ліцензії на виробництво алкоголю для малих виноробних підприємств. Відповідний законопроєкт №9030 ухвалили у Верховній Раді.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Що змінилося для малих виноробних підприємств

Малі виробники вина та винної продукції скаржились на складнощі з отриманням ліцензій на виробництво алкоголю та завелику кількість звітності, яку необхідно складати щомісяця. 

Що саме зміниться:

  • скасовується необхідність отримання малими виробництвами виноробної продукції ліцензії на виробництво алкоголю. Натомість створять Реєстр малих виробництв виноробної продукції;
  • зменшаться вимоги до матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції;
  • замість щомісячної звітності виробники складатимуть щорічну;
  • дозволяється розлив вина та винних напоїв у металеві банки та кеги (як це заведено в Європі та США).

Також у Верховній Раді підтримала за основу законопроєкт про «Про виноград та продукти виноградарства» (№9139). Після ухвалення закону та набуття ним чинності профільне законодавство буде приведене у відповідність до норм Євросоюзу, а саме буде:

  • уніфіковано терміни та визначення, класифікацію сортів винограду та вимоги до виробництва продуктів виноградарства та виноробства;
  • визначено механізм захисту на території України географічних зазначень;
  • ухвалено створення єдиного державного «Виноградарсько-виноробного реєстру»;
  • передбачено можливість державної підтримки виноградарства та виноробства;
  • встановлено принципи проведення перевірок виробництва виноробної продукції, визнано контролюючі установи та їх повноваження, конкретизовано санкції, які встановлюються за порушення вимог закону.

МРГ складає на запит підприємців рекомендації щодо спрощення чи скасування ліцензій та дозволів. Залишити заявку на перегляд конкретних інструментів можна за посиланням.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]