В росії нищать пам'ятники закатованим нею народам

|
Версия для печатиВерсия для печати

У Якутську (поки що рф) зник пам'ятник засланцям полякам. Раніше в Ленінградській області зник пам'ятник фінським солдатам, які загинули у Другій світовій війні.

Пам'ятник засланим полякам, який стояв у Якутську, демонтували та відвезли у невідомому напрямку, пише Sakhaday.

Монумент, який увічнює пам'ять поляків, які померли на засланні в XVII-XIX століттях, а також у 1941-1947 роках було встановлено в Якутську в 2002 році. Частиною меморіалу були камені з табличками, на яких розповідалося про поляків, які зробили особливий внесок у освоєння Якутії — Вацлава Серошевського, Едуарда Пекарського, Яна Черського, Олександра Чеканівського.

Пам'ятник зникав поступово, повідомляє видання. Спочатку його обнесли парканом, потім з каменів зникли таблички, а нещодавно вивезли й самі гранітні камені — на місці пам'ятника залишився порожній майданчик.

У червні, коли з каменів зникли таблички з іменами засланців (НА ФОТО), нагадує Sakhaday, влада не змогла пояснити, чому їх зняли і куди відвезли. Мерія обіцяла з'ясувати, що трапилося з пам'ятником, але, як випливає з публікації, роз'яснень так і не було.

Глава якутського відділення Всеросійського товариства охорони пам'яток історії та культури (ВООПіК) Руслан Васильєв, говорячи про те, що відбувається з меморіалом, наголосив: «Посилальні поляки дуже багато зробили для Якутії, ми повинні з повагою ставитися до їхньої пам'яті, незважаючи на політику».

24 вересня стало відомо, що у місті Приозерськ Ленінградської області зник пам'ятник на честь фінських солдатів, які загинули у Другій світовій війні. В адміністрації Приозерського району заявили, що за збереження пам'ятника не відповідають і інформації про його місцезнаходження не мають. Пам'ятний знак у Приозерську було встановлено у червні 2019 року за угодою між Росією та Фінляндією на місці поховання 130 фінських солдатів, які загинули у 1939–1945 роках.

У липні 2023 року в Санкт-Петербурзі з Левашівського меморіального цвинтаря зник пам'ятник польським жертвам політичних репресій. Тоді джерело ТАРС в адміністрації Петербурга говорило, що пам'ятник відправили на реставрацію після нападу вандалів.

Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]