Відеомоніторинг 24/7: переваги вуличних відеокамер для житлових комплексів та приватних зон

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Користь від установки відеоспостереження в житлових комплексах цілком зрозуміла та обґрунтована: це безпека, постійний контроль, охорона, спокій жителів. Але багатьох користувачів лякає стереотип, що відеокамери вуличні та все комплектування – це занадто дороге задоволення.

Насправді технології не стоять на місці, й виробники сьогодні пропонують надійні системи за доволі лояльною ціною.

Відеомоніторинг 24/7: переваги вуличних відеокамер для житлових комплексів та приватних зон 

Фото: pipl.ua

Організація систем відеонагляду в житловій зоні

Вуличні відеокамери безпеки – це важливий елемент у забезпеченні порядку в приватних домоволодіннях, житлових комплексах та інших важливих об’єктах. Встановлення подібної системи потребує прокладення спеціальних кабельних ліній, що варто врахувати власникам житла.

Зазвичай в приватному секторі під наглядом перебувають такі місця:

  • вхід – двері, під’їзд, ворота, гараж;

  • затемнені куточки та зони;

  • місця зберігання цінностей, техніки;

  • підсобні приміщення.

Для великих територій, об’єкти на яких розташовані на відстані, рекомендовано встановити готові IP-комплекти.

Відеокамера – основна частина відеосистеми. Саме вона відповідає за якість передачі зображення, деталізацію та чіткість. При виборі приладу звертають увагу на три головні параметри, а саме:

  • тип передачі – аналоговий чи цифровий;

  • дозвіл та деталізація картинки;

  • віддалений доступ через інтернет.

Автономна домашня система

Для обладнання відеомоніторингу житлових комплексів застосовуються схожі компоненти, що і в професійних наборах. До обов’язкових складових відносять:

  • сенсори руху та диму;

  • камери;

  • станції оповіщення;

  • мобільний додаток;

  • канал зв’язку.

Різниця полягає в тому, що у випадку приватного нагляду власник сам обирає пристрої, вибирає місце розташування, а іноді й виконує монтаж, хоча багато хто залучає спеціалістів.

Для деяких користувачів плюсом є те, що сигнал про небезпеку надходить безпосередньо до них, і вони самостійно приймають рішення, як реагувати.

Переваги та аргументи встановити відеоспостереження

Сучасні технології відеоспостереження відіграють важливу роль в організації порядку та безпеки. Подібні пристрої принесуть багато переваг користувачам, адже володіють низкою широких можливостей.

  1. Постійний нагляд. Моніторинг активності на вулиці дозволяє своєчасно помітити та зреагувати на підозрілі дії. Спеціальні опції та програми можуть автоматично спрацьовувати на рух, розпізнавати обличчя зловмисників.
  2. Ефективний контроль за безпекою. Наявність камер створює такий суспільний простір, де людина може почувати себе спокійно та комфортно.
  3. Недопущення вандалізму. Це стримувальний фактор для хуліганів, які не стануть псувати громадське майно, адже їх дії та зовнішність будуть зафіксовані.
  4. Запобігання крадіжкам. Ефект аналогічний до антивандального – застереження від скоєння злочину.
  5.  Доказові матеріали. Файли вуличних камер дуже часто виступають як докази у розслідуваннях.

Ефективне використання вуличних відеокамер в домогосподарствах також характеризується позитивними сторонами.

  1. Відсутність абонентної плати за професійне обслуговування.
  2. Зниження витрат шляхом придбання лише необхідних складових.
  3. Самостійний контроль та реагування на тривожні сигнали в разі спрацювання на тварин чи родичів.
  4. Компактність та мобільність систем, адже їх легко перевозити та переустановлювати.
  5. Гнучкий діапазон налаштувань, додавання та видалення пристроїв.

Цифрові моделі мають підключення до мережі, що зручно для користувача. Він може переглядати записи, отримувати сповіщення в реальному часі на мобільний пристрій будь-кого з родини.


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]