УЗА оцінила цьогорічний врожай зернових у 81 мільйон тонн

|
Версия для печатиВерсия для печати

Українські аграрії у 2023 році виростили 81 млн тонн валового врожаю зернових, що становить 5-6% світового виробництва.

Про це повідомив президент Української зернової асоціації (УЗА) Микола Горбачов, передає Інтерфакс-Україна.

"Україна знаходиться на таких ґрунтах, що ми залежимо від погодних факторів більше, ніж від технологій. Хоча технології в Україні за останні 20-30 років просунулися вперед, і ми, вирощуючи раніше 30 млн тонн, стали вирощувати вже 100 млн тонн. У цьому році нам пощастило з погодою – урожайність по всіх культурах була вищою за середню. Ми отримали, можна сказати, рекордну врожайність по кожній із культур", – сказав голова асоціації.

За його словами, це дозволило країні компенсувати втрату 6 млн га орних земель, які наразі перебувають під окупацією, а також на лінії фронту та не обробляються аграріями.

"У світі виробляється понад 2,5 млрд тонн зерна, з яких Україна цього року виростила понад 80 млн тонн. Якщо взяти в абсолютних цифрах торгівлю зерном, то Україна займає близько 5-6%. Це серйозний вплив (на світовий ринок, – ред.)", – наголосив Горбачов, зауваживши, що ця частка не дозволяє Україні контролювати світовий ринок.

Він нагадав, що аграрії залежать не від валу виробленої продукції, а від цін на неї, і висловив сподівання, що у 2023-2024 маркетинговий рік дозволить вирівняти світові ціни та українські сільгоспвиробники не отримають збитки.

Як повідомлялося, Українська зернова асоціація (УЗА) у своєму останньому прогнозі врожаю у 2023 році оцінювала його у 81,6 млн тонн зернових та олійних, що на 7,8 млн тонн більше, ніж минулорічний.

Згідно з оновленим прогнозом Мінагрополітики, у 2023 році аграрії зможуть зібрати 79,1 млн тонн зернових та олійних культур, з яких зернові – 57,5 млн тонн та олійні – 21,6 млн тонн.

Українська Зернова Асоціація (УЗА) – це об’єднання виробників, переробників та найбільших експортерів зерна, які щорічно експортують близько 90% української зернової продукції.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У неділю гроза лише на південному сході України, тепло
18:07
Олександр Чебаненко: Про чергову імітацію, паспорти чоловікам за кордоном та біг влади по граблях
16:05
Адепти московського патріархату мають психічний розлад та потребують медичної допомоги, - лікар о. Олексій Данилов
14:13
Офіційно: ЗСУ контролюють дві третини сіл Очеретиного та Соловйового на Донецькому напрямку
12:05
Провал оборони в Очеретино створив для ЗСУ загрозу поразки майже у всій Донецькій області
10:04
У квітні 2022 року "зелена влада" планувала здати росії суверенітет України, цьому запобіг Джонсон - Die Welt
09:01
Уночі збито 21 з 34 ракет окупантів, але є влучення у 4 ТЕС
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 27 квітня
20:00
У суботу в Україні дощі лише на сході, на півдні до +25°С
18:05
Від Чорнобилю 1986 - до Чорнобилю 2024: ядерна енергетика нашої країни підійшла до небезпечної межі

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]