У росії попа упц (мп), що втік з України від “націоналістів”, посадили за ґрати

|
Версия для печатиВерсия для печати

Священника УПЦ МП Івана Курмоярова, який втік з України в РФ від “бандерівців”, запроторили за ґрати на три роки, звинувативши у поширенні “фейків” про російську армію.

Про це повідомляє “Русская служба ВВС”.

Іван Курмояров був в Україні затятим прихильником “русского мира”. Він активно критикував Революцію Гідності, називав війну на Донбасі “громадянською” та запевняв, що думки більшості українців “отруєні націоналістичною пропагандою”.

За інформацією видання “РІСУ”, він відмовлявся відспівувати воїнів, які загинули в ООС/АТО.

В Україні на Курмоярова навіть було складено адміністративний протокол про адміністративні правопорушення: виготовлення та пропаганда георгіївської стрічки.

Зрештою скандальний священник вирішив тікати від “бандерівців” і у 2018 році переїхав до російського Новосибірська.

Але “русский мир” не дуже гостинно прийняв свого фаната. Священник думав, що й у РФ можна казати, що думаєш. Але реальність виявилася не такою райдужною.

У 2020 році він насмілився розкритикувати храм збройних сил Росії в Москві (який у Мережі називають “храмом сатани” ), обурившись зокрема наявністю всередині собору радянської символіки.

Після цього патріарх Кіріл заборонив Курмоярову здійснювати богослужіння та викладати у семінарії, а нову роботу, пов’язану з РПЦ, він знайти вже не зміг.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ священник розміщував свої ролики на Ютубі, де він міркував про дії окупаційної армії в Україні з точки зору християнства.

За це влітку 2022 року Курмоярова відправили під арешт у Петербурзі, звинувативши в “публічному поширенні свідомо неправдивої інформації про російську армію”.

Зокрема, він, на відміну від патріарха Кіріла, заявляв російські окупанти потраплять до пекла, а не до раю. “У раю опиняються “блаженні миротворці”. А ті, хто розв’язав агресію, не будуть вони в раю”, — сказав священик. Водночас Курмояров не відмовився від своїх “руськоміровських” поглядів і говорив, що шкодує через війну в Україні, “адже росіяни та українці один народ”.

Після того, як проти нього відкрили кримінальну справу, священик “прикусив язик” і пообіцяв “не торкатися теми ведення “СВО”. Але це не допомогло зраднику і його все ж таки посадили на три роки колонії загального режиму.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]