У путіна вимагають від російських ЗМІ не називати Зеленського президентом

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Адміністрація президента Росії вимагає від підконтрольних засобів масової інформації перестати називати президента України Володимира Зеленського президентом. Вимогу поширюють на всі типи медіа, включаючи телеканали та інтернет-ЗМІ

Про це виданню «Холод»  розповіли співробітники російських ЗМІ, які отримали таке розпорядження.

Директиву розіслали у п'ятницю увечері, 15 вересня. Нові стандарти намагаються нав'язати всім підконтрольним редакціям:  «від ТАРС до „Рідівки“». У ряді видань вимоги викликали обурення співробітників, деякі з них погрожували звільнитися.

Представники Кремля пропонують виданням або не згадувати посаду Володимира Зеленського, або використати фразу «режим Зеленського» під час висвітлення його діяльності. Крім заголовків, ця вимога також стосується основного тексту матеріалу та беків — частин, де розповідається передісторія подій. Основна увага на даний момент приділяється заголовкам, щоб при передачі інформації в агрегаторах новин Володимир Зеленський не був офіційно названий президентом.

Агентство «РІА Новини», яке входить до холдингу «Росія сьогодні» під керівництвом підсанкційного пропагандиста Дмитра Кисельова, у публікаціях понеділка, 18 вересня, не називає Зеленського президентом, переконалися The Moscow Times: посада Зеленського опускається, у статтях використовуються лише ім'я та прізвище президента . Агентство ТАРС при цьому продовжує називати Зеленського президентом.

З початку війни в Україні російська влада почала активно стежити за формулюваннями, які використовують ЗМІ. На початку березня 2022 року Держдума додала до КК та КпАП кілька нових статей для захисту російської армії в «інформаційній війні». За рік війни, до лютого 2023 року, фігурантами справ про поширення військових фейків (207.3 КК РФ) та дискредитацію армії (280.3 КК РФ) стали не менше 196 осіб, повідомляв проект «Мережеві свободи». Лише за 2022 рік за статтею про «військові фейки» було заведено 145 справ. З них 21 – щодо журналістів, ще 13 – проти блогерів та адміністраторів телеграм-каналів. Також відомо мінімум про 52 переслідувані за кримінальною статтею про «дискредитацію» армії. Серед них — п'ять блогерів та адміністраторів телеграм-каналів, а також два журналісти.

«Аргумент»


В тему: 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]