У липні війська рф знову можуть опинитися під Києвом - The Times

|
Версия для печатиВерсия для печати

Захід має посилити надання допомоги Україні, оскільки в разі її падіння наступною ціллю російського диктатора Володимира Путіна можуть стати країни Європи – найгірші сценарії вже розглядають у багатьох урядах.

Як зазначає Цензор.НЕТ, про це у виданні The Times написав колумніст Ієн Мартін.  Він зазначає, що війна в Україні рухається не у бік "замороженого конфлікту", а "кошмарний сценарій стає реальністю".

"На дворі липень, і російська армія стоїть біля воріт Києва. Президент Зеленський виступає в екстреному ефірі й повторює слова, вперше сказані в лютому 2022 року, що йому не потрібно їхати з України. Ні, йому потрібні боєприпаси, щоб залишитися і битися з росіянами. Якби тільки Захід прислухався і зробив більше, коли відважні українці благали про допомогу, це могло б змінити ситуацію. Поки союзники сварилися, а Сполучені Штати зрештою надали ще 60 мільярдів доларів допомоги, коли весна переходила в літо, війська Путіна прорвали лінії на півдні та сході. Відступаючим українським військам вдалося лише сповільнити просування. Коли росіяни наблизилися до столиці, нова хвиля біженців втекла з України, шукаючи захисту від безперервних бомбардувань", - йдеться в матеріалі.

Мартін наголосив, що саме такий кошмарний сценарій зараз розглядають західні політики. Події змушують військових та цивільних лідерів у Лондоні, Вашингтоні, Парижі та Брюсселі розробляти план катастрофічного краху українських військ, позбавлених необхідної їм зброї та боєприпасів.

За його словами, всупереч поширеній думці, що війна в Україні - це вічний "заморожений конфлікт", на лінії фронту точиться гостра боротьба, та існує реальний ризик того, що українські сили будуть відкинуті.

У разі поразки України, зауважує автор, наступною ціллю російського диктатора Володимира Путіна можуть стати країни Європи. Уряди, які найбільше підтримують Україну, явно стурбовані можливістю найгірших сценаріїв.

"Президент Макрон чітко відчув небезпеку і намагається скерувати Захід до більш силового підходу, підвищуючи можливість введення наземних військ. Інші країни, наприклад Німеччина, рішуче це заперечують. Коли нарешті буде зрозуміло, що мир для європейського населення гарантується лише силою? Коли Україна впаде і Путін перейде до загрози країнам Балтії, Польщі, Фінляндії, Швеції чи Норвегії? Ніхто, хто є прихильником українського самовизначення проти російського варварства, не хоче, щоб цей кошмарний сценарій здійснився. Але ставки дуже високі. Ми повинні усвідомлювати жахливу ціну поразки", – наголосив Мартін.

Автор колонки процитував опитування, проведене Європейською радою з міжнародних відносин у січні цього року в 12 країнах, яке показало, що лише 10% опитаних вважають, що Україна може перемогти. Близько 37% переконані, що найбільш вірогідним є компроміс, а 19,5 % вважають, що Росія зрештою переможе.

Колумніст також нагадав, що можливі й інші сценарії, окрім військової поразки України. До прикладу, в Росії може відбутися державний переворот, або Дональд Трамп у разі перемоги на виборах у США може спробувати нав’язати припинення вогню та де-факто змусити Україну капітулювати.

 

Вгорі: знешкоджені російські танки. Сумська область, 7 березня 2022 року. Фото пресслужби Сухопутних військ ЗСУ

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

12:05
Провал оборони в Очеретино створив для ЗСУ загрозу поразки майже у всій Донецькій області
10:04
У квітні 2022 року "зелена влада" планувала здати росії суверенітет України, цьому запобіг Джонсон - Die Welt
09:01
Уночі збито 21 з 34 ракет окупантів, але є влучення у 4 ТЕС
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 27 квітня
20:00
У суботу в Україні дощі лише на сході, на півдні до +25°С
18:05
Від Чорнобилю 1986 - до Чорнобилю 2024: ядерна енергетика нашої країни підійшла до небезпечної межі
17:10
Кадрова чехарда: Зеленський звільнив командувача Сил підтримки ЗСУ через півтора місяця після призначення
17:02
Рада дозволила звільняти з роботи за неінформування про родичів у Росії та на окупованих територіях
16:15
НАБУ опублікувало розмови учасників шайки Сольського
14:45
Придатних до військової служби ділитимуть на 4 категорії за станом здоров’я - Міноборони (ПЕРЕЛІК)

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]