"Це набагато більше, ніж ми очікували": обсяг виробництва зброї в рф турбує європейських експертів — The Guardian

|
Версия для печатиВерсия для печати

У той час як Україна намагається знайти боєприпаси, зброю і спорядження для своєї оборони, Росія протягом останніх двох років керує масштабним зростанням промислового виробництва, яке перевершило очікування багатьох західних фахівців з планування оборони. Загальні витрати на оборону зросли до 7,5 % ВВП Росії, ланцюжки постачань були перебудовані таким чином, щоб забезпечити безпеку багатьох ключових товарів і обійти санкції.

Заводи з виробництва боєприпасів, транспортних засобів та обладнання працюють цілодобово, часто в обов'язкові 12-годинні зміни з подвійними понаднормовими, щоб підтримати російську військову машину в майбутньому. В результаті змін, оборона посіла центральне місце в російській економіці, пише видання The Guardian.

Цього місяця Путін заявив, що у військово-промисловому комплексі було створено 520 000 нових робочих місць, на яких тепер працюють близько 3,5 мільйона росіян, або 2,5 % населення країни. Механіки й зварювальники на російських заводах, що виробляють військове обладнання, зараз заробляють більше, ніж багато "білих комірців" — менеджерів і юристів, згідно з аналізом даних з праці в Росії.

Величезні російські інвестиції у збройні сили, які, за прогнозами, цього року стануть найбільшими стосовно ВВП з часів Радянського Союзу, турбують європейських військових експертів. Вони вважають, що НАТО недооцінює здатність Росії вести довгострокове протистояння.

Одним з ключових показників для ведення артилерійської війни є внутрішнє виробництво снарядів, яке в Росії, за оцінками експертів, становить від 2,5 до 5 мільйонів одиниць на рік. Заступник директора департаменту політичного планування Міністерства оборони Естонії назвав ці тенденції тривожними. Він підкреслює, що в найближчі рік-два виробництво може перевищити 4 мільйони одиниць. Імпорт понад мільйона снарядів з Північної Кореї та стратегічні запаси снарядів, що обчислюються мільйонами, дають Росії додатковий запас міцності.

"Хоча ця кількість, можливо, не дасть Росії необхідного потенціалу для значних територіальних захоплень у 2024 або 2025 році, вона, тим не менш, ставить Україну в невигідне становище на фронті, де Росія має перевагу в артилерійському вогні щонайменше три до одного, а часто й більше. Це набагато більше, ніж ми очікували", — розповів заступник директора департаменту політичного планування Міністерства оборони Естонії.

У Росії виникнуть труднощі з поставками компонентів для більш складних видів озброєнь, таких як ракети, особливо якщо санкції будуть застосовуватися більш суворо. Але поки їй вдається продовжувати постачання балістичних ракет "Іскандер" і крилатих ракет Х-101. Росія збільшить витрати на оборону майже до 11 трильйонів рублів наступного року, що на 70% більше, ніж витрати на соціальну сферу, вперше з часів Радянського Союзу.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]