The Times: Сирський і Буданов відмовилися від посади головкому ВСУ

|
Версия для печатиВерсия для печати

Командувач сухопутних військ Збройних сил України (ВСУ) Олександр Сирський відмовився від пропозиції Володимира Зеленського обійняти посаду головнокомандувача ЗСУ замість Валерія Залужного.

Про це повідомляє The Times.

До цього від посади головного комітету армії відмовився начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, писав The Economist.

За даними The Times, генерала Залужного 29 січня викликали на особисту зустріч із президентом, на якій він сказав радникам глави держави, що «їхні оцінки військової ситуації радше позитивні, ніж реалістичні». Джерела видання розповіли, що головкома ЗСУ попросили піти у відставку. Після його відмови Володимир Зеленський нібито заявив, що підпише указ про його звільнення. Однак він був змушений «скасувати своє рішення під тиском з боку високопосадовців і міжнародних партнерів», стверджує The Times.

У понеділок кілька українських ЗМІ, а також депутати повідомили про звільнення Валерія Залужного з посади головного комітету ЗСУ. Міноборони України та прес-секретар президента Сергій Никифоров цю інформацію не підтвердили. Протистояння політичного та військового керівництва країни створює для правлячої команди проблеми, зокрема на зовнішньому контурі.

Вгорі: генерал Залужний. Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]