"Слуга народу" нарешті збирається звільнити "свого" члена ЦВК Буглака - покидьок майже два роки живе в США

|
Версия для печатиВерсия для печати

Буглак був призначений в ЦВК за поданням президента у 2019 році.

У Верховній Раді України зареєстрували постанову про звільнення із займаної посади члена Центральної виборчої комісії Юрія Буглака, який виїхав із України ще до повномасштабного вторгнення виїхав із України до Сполучених Штатів Америки та більше так і не повернувся. Постанову про  звільнення Буглака Ю.О. з посади члена Центральної виборчої комісії зареєструвала у парламенті голова партії «Слуга Народу», голова Комітету з питань організації держвлади та місцевого самоврядування Олена Шуляк.

Буглака планують звільнити відповідно до пункту 21 частини першої статті 85 Конституції України –  призначення на посади та звільнення з посад членів Центральної виборчої комісії за поданням президента України.

Раніше, в серпні цього року, постанову про звільнення Юрія Буглака із ЦВК реєстрували депутати від фракції «Європейська солідарність», однак далі  комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування вона не пішла.

Раніше журналісти «Схеми» з'ясували, що член ЦВК Буглак виїхав з України за 12 днів до повномасштабного вторгнення і відтоді не повертався. Він живе з сім'єю в американському штаті Флорида поблизу Маямі.

Як з'ясували журналісти, протягом усього 2022 року Буглак отримував зарплату та інші виплати - сумарно йому нарахували півтора мільйона гривень. Живучи за кордоном, Буглак восени 2022 року двічі просив про матеріальну допомогу з бюджету України – «на оздоровлення», і «для вирішення соціально-побутових питань у зв'язку з народженням дитини». І отримав цю допомогу - загалом у розмірі 230 тис. грн.

Сам Буглак у коментарі журналістам заявив, що нічого не порушував, оскільки виїхав до повномасштабного вторгнення і має «особисті обставини» не повертатись.

Юрій Буглак у 2012 – 2016 роках був головним юридичним радником “Кондитерської корпорації “РОШЕН”. У 2017-2019 роках був народним депутатом Верховної Ради України  VIII скликання та головою підкомітету з питань запобігання і протидії політичній корупції Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції. 4 жовтня 2019 року був призначений на посаду члена Центральної виборчої комісії постановою ВРУ за поданням президента Володимира Зеленського.

Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]