Швеція надає Україні найбільший пакет допомоги (ПЕРЕЛІК)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Швеція анонсувала 15 пакет військової допомоги для України на 7,1 мільярда шведських крон (630 млн євро). До пакета, зокрема, увійшли бойові катери класу Stridsbåt 90.

Про це заявив міністр оборони Швеції Поль Йонсон, повідомляють Folkbladet та SVT.

"Підтримуючи Україну, ми також інвестуємо в нашу власну безпеку. Якби Росія виграла цю жахливу війну, у нас були б набагато більші проблеми з безпекою, ніж сьогодні", - наголосив він.

За його словами, 15-й пакет допомоги розглядається не лише як важливий сигнал Україні напередодні річниці початку війни про те, що підтримка Швеції триватиме, але і як сигнал Росії, що Швеція не залишить зруйновану війною країну.

Пакет допомоги включає:

  • 10 десантно-штурмових катерів класу Stridsbåt 90;
  • 20 десантних катерів;
  • підводне озброєння, таке як міни й торпеди;
  • низку ЗРК типу Robot 70;
  • протитанкові роботи моделі TOW;
  • гранатомети з боєприпасами;
  • артилерійські боєприпаси;
  • ручні гранати;
  • гранатомети Carl Gustaf;
  • медичне обладнання;
  • автомобілі швидкої допомоги.

Зазначається, що 1 мільярд крон спрямують на закупівлю військової техніки через різні фонди, ще 1 мільярд – на замовлення нових бойових машин Stridsfordon 90 для України.

400 мільйонів шведських крон підуть на різні освітні ініціативи для українців.

Новий пакет підтримки спеціально розроблений відповідно до потреб України, додав Йонсон.

 

Вгорі: катер Stridsbåt 90H (Strb90H)

«Аргумент»


На цю тему:

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]