Сайт бойового крила ХАМАС перебрався на російський хостинг через чотири дні після того, як терористи атакували Ізраїль

|
Версия для печатиВерсия для печати

Сайт "Бригад аль-Кассама" - бойового крила ХАМАС - перебрався на російський хостинг за кілька днів після нападу бойовиків палестинського угруповання на Ізраїль. Це з'ясували співробітники Insikt Group - відділу досліджень погроз приватної розвідувальної компанії Recorded Future.

Про це пише видання "Медуза".

Сайт alqassam.ps відкривався зі змінним успіхом із 7 жовтня, дня вторгнення ХАМАС до Ізраїлю. Починаючи з 11 жовтня цей домен став використовувати кілька різних IP-адрес. На думку дослідників, це було зроблено для захисту ресурсу від блокувань та атак на кшталт «відмова в обслуговуванні» (DoS).

Зокрема, 11 жовтня сайт бойового крила ХАМАС перебрався на російську IP-адресу та хостинг VDSina компанії «Хостинг-технології». До цього alqassam.ps більше двох років відкривався з української IP-адреси (але не відкривається зараз). 15 жовтня сайт бойового крила ХАМАС також став одночасно використовувати IP-адреси компаній у Лівані та Панамі.

Послугами VDSina користується ще один сайт ХАМАС

Хостинг VDSina, як з'ясувало видання "Мезуза", останніми днями почав використовуватися і hamas.ps - офіційним сайтом ХАМАС.

Видання також припустило, що хамасівський сайт розташований на серверах ще однієї російської компанії - Selectel. Але голова ради директорів Selectel Лев Левієв пояснив, що hamas.ps використовував лише DNS-сервіс, який Selectel безкоштовно надає в рамках ознайомлення зі своїми послугами. У результаті Selectel відключив від DNS-сервісу сайт ХАМАС. Він виявився недоступним за доменним ім'ям — до переходу на новий DNS-сервіс.

Крім того, дослідники Insikt Group виявили раніше невідому мережу доменів (isabeljwade.icu, francescatmorrison.icu, jayyburrows.icu, jessicakphillips.icu, nikanps.top), ймовірно пов'язану з ХАМАС. Усі вони використовували той самий код Google Analytics (UA-53251638), що й сайт alqassam.ps. Той самий код експерти виявили на сайтах, раніше зареєстрованих або зламаних пропалестинськими хакерами з угруповання TAG-63, пов'язаного з ХАМАС.

Вгорі: бойовики «Бригад аль-Кассама» – бойового крила ХАМАС. Фото: Mohammed Talatene / dpa / Scanpix / LETA

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]