ЄС готує Україні пакет фінансової допомоги на €50 млрд - Bloomberg

|
Версия для печатиВерсия для печати

Єврокомісія запропонує Україні пакет фінансової допомоги на 50 млрд євро.

Про це повідомили джерела Bloomberg.

Гроші можуть бути виділені у вигляді грантів, пільгових кредитів чи гарантій. Кошти виділять за умови реформ для покращення ситуації з верховенством закону та при боротьбі з корупцією.

Очікується, що допомога буде оголошена у вівторок, 20 червня, перед конференцією донорів, яка відбудеться у Лондоні. У пакеті ще можуть бути внесені зміни. Як пише Bloomberg, ЄК хоче уникнути «обтяжливого інструменту відновлення» для країни, яка перебуває у стані збройного конфлікту.

План Єврокомісії є частиною перегляду довгострокового бюджету Євросоюзу на 2021-2027 роки. Пакет охоплюватиме період із 2024 по 2027 роки. На відміну від інших пакетів, нова допомога фінансуватиметься за рахунок внесків держав ЄС, а не за рахунок запозичень на ринках. Пакет спрямований на об'єднання допомоги, яка використовується для виплати зарплат та пенсій, з витратами на відновлення інфраструктури.

З початку російсько-української війни Євросоюз виділив Києву близько 38 млрд євро економічної допомоги. За оцінками Світового банку, на відновлення України може знадобитися $411 млрд.

Наприкінці травня Міжнародний валютний фонд схвалив другий транш у рамках програми розширеного фінансування України в $15,6 млрд. Кредит виділявся в обмін на зобов'язання щодо пом'якшення валютних обмежень, повернення до режиму гнучкого обмінного курсу та інфляційного таргетування, а також забезпечення стабільної роботи фінансового сектору.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]