росія пошкодила Місяць: NASA опублікувала знімки місця падіння російської "Луни"

|
Версия для печатиВерсия для печати

Американська космічна агенція опублікувала знімки місця на Місяці, де, ймовірно, розбилася російська космічна станція "Луна-25": там помітно новий кратер.

Про це повіомляє американське Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (National Aeronautics and Space Administration, NASA).

20 серпня корпорація "Роскосмос" повідомила, що російська станція "Луна-25" зіткнулася з Місяцем і перестала існувати. Причина – "позаштатна ситуація".

21 серпня Роскосмос опублікував оцінку місця падіння апарату. 

22 серпня команда LROC (Lunar Reconnaissance Orbiter Camera) і команда LRO Mission Operations змогли розробити і відправити команди космічному апарату LRO, щоб зробити знімки місця падіння.

24 серпня знімки було зроблено.

Команда LROC порівняла знімки, зроблені до зіткнення, і послідовність знімків, зроблених після нього, і виявила невеликий новий кратер.

До цього цю ділянку востаннє фотографували в червні 2022 року. Отже, кратер утворився десь після цієї дати. 

Оскільки цей новий кратер розташований близько до передбачуваної точки зіткнення з "Луною 25", команда LRO схиляється до того, що він виник внаслідок провалу російської місії, а не від природного чииника.

Новий кратер має діаметр близько 10 метрів і розташований на 57,865 градусів південної широти і 61,360 градусів східної довготи на висоті близько мінус 360 метрів.

Збільшене в 4 рази зображення місця падіння Луни-25 з LRO. NASA

Точка зіткнення була на крутому (понад 20 градусів) внутрішньому краю кратера Понтекулан G, приблизно за 400 кілометрів від запланованої точки приземлення "Луни 25" на 69,545 градусів південної широти, 43,544 градусів східної довготи.

Вгорі: новий кратер на Місяці: ймовірно, там розбилася російська станція "Луна-25". Фото: NASA

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]