росія денонсує Договір про звичайні збройні сили в Європі — розпорядження путіна

|
Версия для печатиВерсия для печати

Росія денонсує договір про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ), підписаний у листопаді 1990 року в Парижі. Відповідне розпорядження президента Росії Володимира Путіна опубліковано на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Путін призначив заступника глави МЗС РФ Сергія Рябкова своїм представником при розгляді питання про денонсацію в Держдумі та Радфеді.

Росія у 2007 році призупинила участь у ДЗЗСЄ, доки країни НАТО не ратифікують Угоду про адаптацію та не почнуть сумлінно виконувати цей документ.

ДЗЗСЄ було підписано 19 листопада 1990 року у Парижі повноважними представниками 16 країн НАТО та 6 держав — учасниць Організації Варшавського договору (ОВД), він набув чинності у листопаді 1992 року. 1999 року в Стамбулі на саміті ОБСЄ підписали новий варіант ДЗЗСЄ через розпуск ОВС та розширення НАТО, але угода так і не була ратифікована Альянсом. 13 липня 2007 року Путін підписав указ «Про зупинення Російською Федерацією дії Договору про звичайні збройні сили в Європі та пов'язані з ним міжнародні договори», 29 листопада 2007 року було прийнято відповідний закон. Формально Росія залишалася учасником Договору. В основі ДЗЗСЄ лежить система обмежень за кількістю на п'ять основних категорій звичайних озброєнь та техніки у звичайних збройних силах держав-учасниць у районі застосування Договору: на бойові танки, бойові броньовані машини, артилерію, ударні вертольоти та бойові літаки.

У серпні 2022 року Росія призупинила перевірки, які мають відбуватися в рамках Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО чи СНО-3) на її військових об'єктах із боку США. У лютому 2023 року Путін у посланні до Федеральних зборів заявив, що РФ припиняє участь у ДСНО, додавши, що в США ведеться розробка нових видів ядерних боєприпасів і що якщо Сполучені Штати проведуть їх випробування, то Росія зробить те саме. У повідомленні МЗС РФ при цьому сказано, що Росія, як і раніше, дотримуватиметься обмежень на СНО і обмінюватиметься інформацією зі США.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]