Російські культурні діячі назвали ізраільтян «клоунами», «ізраїльськими безродними Іванами, що корчаться в безсилій злості»

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Російський театр «Ленком» 29 серпня виступив із офіційною заявою, в якій прокоментував скасування гастролей в Ізраїлі.

У відкритому листі, опублікованому в офіційному виданні «Российская газета», трупа театру звинувачує в тому, що сталося, російськомовних ізраїльтян, називаючи їх «шпаною», «клоунами», «ізраїльськими безродними Іванами, що корчаться в безсилій злості», «захисниками України», які сито сидять на державних шиях різних країн» і «шариковими, що голосно гавкають і ображають простих співвітчизників».

Читайте також: Миф о величии русской культуры

У тексті також згадується ізраїльська влада, зазначає Радіо Свобода. «На жаль, жодної виразної позиції від державного театру та від влади Ізраїлю, як і гарантій безпеки, ми не отримали», – йдеться в листі, підписаному «колективом Московського державного театру «Ленком Марка Захарова» – без зазначення конкретних прізвищ.Раніше ізраїльський продюсер Гаді Орон, організатор гастролей театру «Ленком» у тель-авівському театрі «Габіма», повідомив, що через протести російськомовних ізраїльтян приїзд трупи переноситься на невизначений термін. У заяві Орона йдеться, що ані він сам, ані керівництво «Габіми» не очікували такого обурення, і що він не хоче «підливати олії у вогонь».

Читайте також: Русская культура всю свою историю лелеяла чмо — и оно выросло, расцвело

«Ленком» наприкінці жовтня планував показати в Ізраїлі виставу «Поминальна молитва» за мотивами твору «Тевʼє-молочник» Шолом-Алейхема. Активісти в інтернеті стали збирати підписи під закликом скасувати гастролі через те, що провідні артисти театру підтримують агресію Росії. Наприклад, актор Андрій Леонов пожертвував свою машину російським військам, а Віктор Раков та Олеся Железняк прямо висловлювалися на підтримку війни проти України.

«Аргумент»

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]