Reuters: Україна відмовилася виключити Raiffeisen зі списку «спонсорів війни»

|
Версия для печатиВерсия для печати

Україна не стала знімати з австрійської групи Raiffeisen Bank International (RBI) статус «спонсора війни».

Про це повідомляє джерело Reuters. В кінці 2023 року Київ встановив цей статус, так як, за даними СМІ, Вена заблокувала 12-й пакет санкцій.

Українські чиновники в листі на адресу RBI в лютому запитали, що банк робить для виходу з росії. «Залишається кілька сліпих плям. <...> Строки продажу відсутні», — йдеться в письмі. Представник австрійської групи заявив, що банк не може назвати строки виходу з росії, так як це залежить від рішень регулюючих органів.

Київ також висловив стурбованість у зв'язку з тим, що Райффайзенбанк видає льготні кредити російським військовим. Кредитна організація відзначає, що ця мера обов'язкова в росії.

В кінці письма відзначається, що встановлений статус «спонсора війни» залишається в силі, але його можна зняти після отримання «позитивних новин». Письмо було надіслано RBI після того як група повідомила Києву про результати виходу з росії до третього кварталу 2024 року, повідомило джерело Reuters у Києві.

Австрія публічно підтримує Україну в протистоянні з росією, проте джерела Reuters стверджують, що Вена не хоче повністю розривати багаторічні зв'язки з Москвою, сподіваючись, що на якомусь етапі можна буде відновити відносини. Австрійський уряд вважає несправедливим включення RBI в список «спонсорів війни». Влада відзначає, що в цьому переліку, наприклад, немає італійського UniCredit, який активно продовжує працювати в росії.

Річний чистий прибуток RBI в Росії в 2023 році склав понад 56% у структурі консолідованої чистої прибутку австрійської групи (€1,3 млрд у групі Райффайзенбанка в рф з €2,4 млрд в цілому). Однак у порівнянні з рекордним 2022 роком показники роботи групи російського бізнесу знизилися. Так, чистий відсотковий дохід зменшився майже на 8%, до €1,4 млрд. Чистий комісійний дохід зріс на 43%, до €1,15 млрд. Операційний дохід скоротився на 30%, до €2,7 млрд.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]