путін і Кабаєва живуть разом і користуються грошима з «общака» на Кіпрі – ЗМІ (ВІДЕО)

|
Версия для печатиВерсия для печати

президент росії владімір путін та російська гімнастка, голова ради директорів «Національної медіа групи» (НМГ) та мати його дітей Аліна Кабаєва живуть разом, найчастіше — у резиденції на Валдаї, яка вже обросла віп-селом навколо. Для покупки елітної нерухомості вони, як і близькі глави держави, користуються коштами путіна, захованими на Кіпрі.

Дві частини розслідування «Залізні маски» про життя президента та Кабаєва випустив «Проект».

У першій серії видання описало знайдену кіпрську компанію Ermira Consultants, на яку записані частки у важливих для Путіна підприємствах. Журналісти зустрілися з колишнім менеджером бізнесу одного з найближчих друзів президента, який мав відношення до управління таємною фінансовою мережею, до складу якої входила Ermira. Співрозмовник розповів, що до 2015 року компанія належала підставній особі – адвокату із Санкт-Петербурга Владиславу Копилову. Але насправді з рахунків Ermira оплачували покупки для Путіна та його близьких. Також він купував із цих грошей квартири та будинки.

"Копилов - це ніхто, просто бомж, і по суті, і на вигляд", - розповіло джерело. Саму компанію він назвав «общаком». Копилов вважався номінальним власником до березня 2015 року, після цього володіння перейшло до офшорів, за якими, ймовірно, стоять люди Аркадія Ротенберга. Джерело видання розповіло, що близькі Путіна особисто зустрічалися з Аркадієм Ротенбергом, Юрієм Ковальчуком та їх підлеглими та казали, що їм потрібно. Після цього вони на гроші фірми Ermira купували житло: наприклад, у 2011 році Кабаєвої купили на ці гроші чотири квартири у Сочі та оформили на довірчих осіб.

Також журналісти з'ясували, що кіпрська компанія збагачувалась і на кругообігу акцій НМГ, головою ради директорів якої є Кабаєва. У 2013 році Ermira придбала 7,5% акцій за 76 млн євро, але вже через три місяці, ймовірно, продала їх структурам Геннадія Тимченка на 65,6 млн євро дорожче.

Друга серія описує побут Путіна та Кабаєвої, які, як з'ясували журналісти, мешкають разом. Помічниці та двоюрідні сестри гімнастки постійно бувають у резиденції Путіна на Валдаї, а одна із сестер навіть має житло неподалік.

Для Кабаєвої та дітей збудували окремий дерев'яний терем на території резиденції на Валдаї, такий самий окремий будинок для неї є поруч із його палацом. У 2021 році біля терема Кабаєвої було споруджено човновий причал, з якого можна переплисти канал і опинитися в парку площею 28 гектарів. Околиці резиденції є заповідними місцями, включаючи територію Валдайського національного парку, що охороняється законом. Однак у 2018 році для Путіна збудували таємну залізницю, якою він приїжджає до резиденції, ймовірно, на своєму бронепоїзді, про який уже писав «Проект».

Усього Кабаєва та її близькі користуються нерухомістю на суму як мінімум $120 млн. Крім прибудов до палаців Путіна, Кабаєва має найбільший пентхаус у Росії. Він знаходиться в житловому комплексі «Королівський парк» у Сочі і також був куплений коштом із «общака» Путіна на Кіпрі, що зайвий раз доводить зв'язок Кабаєвої з ним. Площа пентхауса складає 2600 квадратних метрів, у ньому є басейн, кінотеатр, патіо та власний вертолітний майданчик, а дизайн розробляв Валентин Юдашкін.

У 2021 році ЦІАН визнавав це житло «найбільшою квартирою Росії». 2011 року квартиру оформив на себе Олег Руднов, пізніше актив перейшов його синові Сергію. У 2000-х саме Руднов передав нерухомість поряд із Палацовою площею у Петербурзі коханці глави держави Світлані Кріновогих. Джерело видання стверджує, що квартиру купили саме для Кабаєвої, що підтверджує той факт, що дві прилеглі до пентхауса квартири на верхніх поверхах житлового комплексу оформили на бабусю Кабаєвій — Ганну Зацепіліну. Їх купили за 20700000 рублів, при цьому зараз подібні квартири коштують 65 млн рублів. Коли журналіст «Проекту» вирушив до Сочі і зустрівся з двома ріелторами, які торгують квартирами, вони незалежно один від одного заявили, що пентхаус знаходиться «у власності Кабаєвої», про що вони чули.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]