Пропагандистам в рф наказали звинувачувати Пашиняна та Захід у здачі Карабаху

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Державним та лояльним Кремлю ЗМІ видали методичку висвітлення подій у Нагірному Карабаху. 

Пропагандистам наказали звинувачувати керівництво Вірменії та Захід у тому, що Азербайджан розпочав військову операцію у регіоні, повідомляє «Медуза».

Центральним наративом публікацій має стати твердження про те, що «вірменське керівництво визнало суверенітет Азербайджану над Карабахом». Для підкріплення цієї тези Адміністрація президента радить цитувати заяву прем'єра Вірменії Нікола Пашиняна, зроблену у Празі у жовтні 2022 року. Тоді він і президент Азербайджану Ільхам Алієв підтвердили  прихильність до Статуту ООН та Алма-Атинської декларації 1991 року про пошану територіальної цілісності та суверенітету один одного. 

При цьому згодом Пашинян наголошував, що визнає  Карабах азербайджанським лише за умови надання міжнародних гарантій безпеки вірменському населенню регіону. Він також зазначав, що Баку в такому разі має визнати територіальну цілісність Вірменії в 29,8 тисячі км², куди входить окуповане село Арцвашен Гегаркунікської області.

Мирна угода між країнами не підписана досі, у тому числі через розбіжності щодо демаркації держкордонів, зазначає , зазначає The Moscow Times. Однак у тексті методички сказано, що своєю заявою Пашинян «кардинально змінив статус Карабаха», що стало «сигналом до дій» для Азербайджану, і тепер Баку сприймає конфлікт у регіоні «як свій внутрішній».

Окремо пропагандисти мають зазначити, що до цієї заяви прем'єра Вірменії «підштовхнули його західні „партнери“, які мають повною мірою розділити з ним і відповідальність за наслідки».

Також Кремль вимагає хвалити російських миротворців, які ніяк не перешкоджали діям Азербайджану, незважаючи на те, що запобігання воєнним конфліктам є їхнім прямим обов'язком. Статус контингенту рекомендують описувати як «наглядовий». Також пропагандисти мають  розповідати про допомогу миротворців у «евакуації мирного населення», особливо згадуючи, що мешканці знаходять «притулок» у православному храмі на базі контингенту.

Ці тези вже з'явилися у матеріалах «Комсомольської правди», «Ленти.ру», Regnum . Про це ж написав у своєму телеграм-каналі спікер Держдуми В'ячеслав Володін.

20 вересня Нагірний Карабах капітулював та погодився на всі умови Азербайджану. Під час військової операції Баку, яку військові називали «антитерористичними заходами», у регіоні загинули 32 особи та постраждали понад 200.

У рамках угоди «армія оборони Нагірного Карабаху» буде повністю роззброєна, її бойову техніку — утилізовано, а підрозділи збройних сил Вірменії — повністю виведено із зони, де розгорнуть російський миротворчий контингент.

Питання інтеграції Нагірного Карабаху з Азербайджаном вирішуватимуться під час переговорів із представниками Баку, які стартують у четвер, 21 вересня.

«Аргумент»


В тему: 

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]