Пригожин веде переговори з міноборони Росії і вимагає видати йому Шойгу, Ростов-на-Дону та Воронеж контролюють вагнерівці

|
Версия для печатиВерсия для печати

Ростов-на-Дону захоплений бійцями ПВК Вагнера. Вранці 24 червня центр міста зайняли озброєні люди, які підпорядковуються Євгену Пригожину. Місцеве видання 161.ru повідомляє, що вони оточили штаб Південного військового округу, міську адміністрацію, управління ФСБ та МВС. Сам засновник ПВК оголосив, що його люди взяли під контроль усі військові об'єкти у місті, «зокрема аеродром». На вулицях – танки. Губернатор Ростовської області Василь Голубєв попросив мешканців Ростова-на-Дону «утриматися від поїздок до центру міста і наскільки можна не залишати свої будинки».

У телеграм-каналі Colonelcassad (його веде пов'язаний із ПВК Вагнера пропагандист Борис Рожин) з'явилося відео, на якому, як стверджується, Пригожин у штабі Південного військового округу в Ростові-на-Дону розмовляє із заступником міністра оборони РФ Юнус-Беком Євкуровим та заступником начальника Генштабу РФ Володимиром Олексієвим. Ми сюди приїхали. Ми хочемо отримати начальника Генштабу та Шойгу. Поки їх немає, ми знаходимося тут, блокуємо місто Ростов та йдемо до Москви», — каже Пригожин. На коментар Пригожина про те, що він хоче «отримати начальника Генштабу [Валерія Герасимова] та [міністра оборони Сергія] Шойгу», Алексєєв з усмішкою відповідає: «Забирайте».

За кілька годин до цього генерал-лейтенант армії Володимир Алексєєв записав відео, в якому назвав дії Пригожина «ударом у спину президенту» та «спробою держперевороту», а також закликав бійців ПВК Вагнера «одуматися». Таке саме відео записав генерал Сергій Суровікін, який командував угрупуванням російських військ в Україні з початку жовтня 2022-го до початку січня 2023-го. Де зараз знаходиться Суровікін, невідомо.

Уряд Воронезької області повідомив, що федеральною трасою М-4 «Дон» до Воронежа рухається колона військової техніки. Жителів регіону попросили не скористатися трасою. Про яку саме військову техніку йдеться і кому належить ця колона, у повідомленні не уточнюється.

Мер Москви Сергій Собянін оголосив про «антитерористичні заходи» у Москві. Заколот Пригожина голова міста назвав «інформацією, що надходить»; він не пояснив, із чим пов'язані екстрені дії влади. Глава Московської області Андрій Воробйов попросив мешканців «утриматися від поїздок на особистому транспорті на півдні Московської області, насамперед за межі регіону». У Підмосков'ї, як і в Москві, посилено заходи безпеки, у регіоні також «проводяться антитерористичні заходи».

Генпрокурор РФ Ігор Краснов повідомив Путіну, що на Пригожина завели кримінальну справу, і наголосив, що це зроблено «законно». Про це розповів речник Путіна Дмитро Пєсков. Справа порушена за статтею 279 КК РФ (озброєний заколот) - вона передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 20 років. Сам Путін поки що не виступав із публічними заявами. На його сайті опівночі 24 червня з'явилося відео, де президент вітає росіян з Днем молоді. Вранці 24 червня Дмитро Пєсков повідомив, що Путін виступить зі зверненням найближчим часом.

На Першому каналі показали екстрений випуск новин про заколот Пригожина. Ведуча Катерина Андрєєва процитувала ФСБ, яка назвала накази бізнесмена «злочинними та зрадницькими». Випуск тривалістю кілька хвилин вийшов о 1:30 за московським часом (він різко перервав інтерв'ю модельєра Олени Ахмадулліної), через чотири години після перших заяв Пригожина. Андрєєва з посиланням на телеграм-канал «Рибар» заявила, що відео з «ударом» на позиції бійців ПВК Вагнера було постановковим.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

16:08
Андрій Єрмак перебирає керівництво країною на себе - Бутусов
14:39
СБУ нарешті оголосила підозру скандальному митрополиту УПЦ МП Луці
14:20
Західні банки в минулому році проспонсорували російських загарбників на 800 млн євро
14:19
Адвокат Евгений Шевцов рассказал о нюансах работы полиции в Германии и Украине
13:20
ДБР повідомило колишньому високопосадовцю ЗСУ, викритому на незаконному збагачені, ще одну підозру
12:34
В столиці на ремонтах доріг, за участі гендиректора "Київавтодору", вкрали 10 млн гривень
11:23
На Великдень у Києві, влада закликає містян не відвідувати церкви з міркувань безпеки
10:06
Грошове забезпечення військовослужбовців ЗСУ - роз’яснення Міноборони (ІНФОГРАФІКА)
08:00
Масовий протест у Грузії: ФСБшна влада Грузії пішла шляхом Януковича, але поліція припинила розгін людей
20:00
Перший день травня в Україні - без опадів, вдень 19-24°

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]