Пригожин оголосив похід на Москву: "Ми будемо знищувати будь-яку авіацію та блокпости на шляху ПВК Вагнер"

|
Версия для печатиВерсия для печати

Керівник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин після обстрілу його бази російськими військами оголосив про похід проти "беспределу".

Про це йдеться у заяві Пригожина, яка оприлюднена в соцмережах.

Пригожин зокрема заявив: ""Рада командирів ПВК "Вагнера" прийняла рішення: зло, яке несе військове керівництво країни має бути зупинене. Вони нехтують життям солдатів. Вони забули слово "справедливість", а ми її повернемо. Через це будуть покарані ті, хто нищив сьогодні наших хлопців, хто знищив десятки, багато десятків тисяч життів російських солдатів. Я прошу: ніхто не чинить опір. Усіх, хто спробує чинити опір, ми будемо вважати небезпечними і негайно знищувати, включно з блокпостами на нашому шляху. І будь-яка авіація, яку ми бачимо над своїми головами. Прошу всіх зберігати спокій, не піддаватися на провокації та залишатися вдома. В ідеалі ті, хто на нашому шляху, не виходять на вулицю. Завершивши розпочате, повернемося на фронт, захищати Батьківщину. Управління Президента, Уряд, МВС, Росгвардія та інші відомства продовжать працювати, як і раніше".

У іншому аудіозверненні він заявив: "Нас 25 тисяч і ми йдемо розбиратися чому в країні творится "беспредел". 25 тисяч чекає як тактичний резерв. А стартегічний резерв - це вся армія і вся країна. Всі, хто хочуть - доєдннуйтесь. Треба закінчувати із цим неподобством".

У Москві – «антитерористичні заходи», «вагнерівці» захоплюють адмінбудівлі у Ростові – росЗМІ

Мер Москви Сергій Собянін заявив, що у зв’язку з діями ПВК «Вагнер» на території Росії в місті проводяться «антитерористичні заходи», запроваджено додатковий контроль на дорогах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють російські пропагандистські ресурси, зокрема ТАСС.

За словами президентського речника Дмитра Пєскова, силовики цілодобово доповідають президентові РФ Володимиру Путіну про заходи, які вони вживають у зв'язку діями «вагнерівців».

"Спеціальні служби, силові відомства, а саме Міністерство оборони, ФСБ, МВС, Росгвардія, у режимі цілодобової роботи постійно доповідають президенту про заходи, яких вживають, у контексті виконання раніше наданих ним доручень", – цитує видання слова Пєскова.

Тим часом ФСБшна "соціальна" мережа «ВКонтакте» заблокувала одну із заяв ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина. Також деякі матеріали, пов'язані з ним, блокує «Яндекс».

Російські провайдери, ймовірно, розпочали блокування новин у Google. Доступ до ресурсу є лише у 25% користувачів, повідомляють "Важные истории".

У російських Телеграм-каналах поширюються відео про захоплення «вагнерівцями» адміністративних будівель та військових будівель у Ростові, які були здані без бою.

Повідомляється про рух колон ПВК до Воронежа.

ФСБ Росії відкрило кримінальну справу проти керівника ПВК «Вагнер» Пригожина через заклик до збройного заколоту.

Напередодні Пригожин заявив, що регулярні війська російської армії, підпорядковані Міноборони РФ, вдарили по місцю дислокації «вагнерівців». У Міноборони це заперечили.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У понеділок в Україні сухо лише на півночі, вдень + 13-22°С
18:05
Спільне святкування Пасхи: є бажання до такого дійти
17:11
Тетяна Чорновол: Про зброю "задротів". Перший рік у нас була війна села, прийшла черга воювати місту
16:10
НАТО нібито визначило два тригери з боку РФ після яких воно може відкрито втрутитись у війну в Україні
15:30
В окупованому Бердянську підірвали організатора катівні
14:11
На Рівненщині ченці Гурбинського монастиря ПЦУ вирощують зерно, щоб розбудувати монастир (ВІДЕО)
13:51
Обіцяна Заходом зброя може йти ще довго, але прориву рашистами фронту експерти не очікують
12:46
Останні масовані атаки рашистів завдали енергетиці збитків на понад 1 мільярд доларів
11:43
Більшість помісних церков досі не визнають автокефалію ПЦУ, бо очікують чим завершиться війна - Єпіфаній
10:45
Розвідка попереджає, що рашисти планують диверсії по всій Європі - Financial Times

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]