Президенти України і Польщі обговорили спільне виробництво зброї

|
Версия для печатиВерсия для печати

Президент України Володимир Зеленський провів переговори з премʼєр-міністром Польщі Дональдом Туском, обговорили перспективи спільного виробництва зброї.

Про це повідомляється на сайті Глави держави.

«Сьогодні з паном премʼєр-міністром Дональдом Туском провели дуже продуктивні переговори. Щодо всіх аспектів наших двосторонніх відносин. Ми дуже цінуємо цей вибір - вибір бути в Україні. Вибір Польщею України», - сказав Зеленський.

Президент подякував Польщі та всьому польському народові за підтримку, яка допомогла українцям вистояти в повномасштабній російській війні.

«Ми надзвичайно цінуємо, що в цій битві заради України ми не опинилися наодинці. Ми - разом із багатьма націями, які нам допомагають, допомагали. І польський народ, Польська держава - це один із найбільших наших помічників», - зазначив Глава держави.

Джерело: ОП

Водночас він зауважив, що завдяки підтримці України обов’язково вистоїть свобода Польщі.

Під час зустрічі в Києві Зеленський і Туск обговорили всі аспекти двосторонніх відносин. Окрему увагу було приділено оборонній підтримці, а також можливості майбутнього спільного виробництва зброї.

Зеленський також подякував Польщі за готовність розпочати переговори щодо двосторонньої безпекової угоди.

«Ми обговорили безпекові гарантії та приєднання Польщі до Спільної декларації «Групи семи». Я вдячний Польщі за готовність розпочати роботу щодо двосторонньої угоди між нашими державами», - наголосив Глава держави за підсумками зустрічі з Туском.

Він висловив переконання, що ця угода може бути дуже амбітною, «саме такою, якої потребують наші народи».

Польща передає новий оборонний пакет для України

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

«Є новий польський оборонний пакет. Ми цінуємо таку незмінну допомогу. Є нова форма нашої взаємодії заради більшого масштабу закупівель зброї для українських потреб - це польський кредит для України», - зазначив Зеленський.

Як повідомлялося, у понеділок, 22 січня, Туск прибув в Україну.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]