Президент підписав закон про скасування селищ міського типу

|
Версия для печатиВерсия для печати

Президент Володимир Зеленський 24 жовтня підписав закон №8263, згідно з положеннями якого в Україні скасовується поняття "селище міського типу".

Про це свідчить підписання закону №8263 "Про дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України" на сайті ВРУ та пише нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

У законі, зокрема, вказується, що міста, селища, села за містобудівними та соціально-економічними характеристиками є категоріями населених пунктів, що мають сталий склад населення.

  • Так, місто є населеним пунктом з переважно компактною, багатоповерховою забудовою, загальна чисельність жителів якого становить не менш як 10 тисяч;
  • Селище є населеним пунктом з переважно садибною забудовою загальною чисельністю жителів не менш як 5 тисяч.
  • Село є населеним пунктом із садибною забудовою, загальною чисельністю жителів менше 5 тисяч;
  • Міста належать до міських, а селища та села — до сільських населених пунктів;
  • У той же час поселення є компактним місцем проживання людей за межами населеного пункту, яке не має сталого складу населення.

Вгорі: селище міського типу Решетилівка з населенням пріблизно у 8 тисяч осіб, яке незаконно отримала статус "місто" через "хотєлки" малограмотних, але амбітних місцевих корупціонерів, тепер стане селищем. Фото: Решетилівська міська рада

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]