Потужний землетрус у віддаленому гірському окрузі Китяю забрав життя щонайменше 118 людей

|
Версия для печатиВерсия для печати

Землетрус магнітудою 6,2 стався у віддаленому гірському окрузі на північному краї Цинхай-Тибетського плато у Китаї у ніч на вівторок, 19 грудня.

Наразі відомо про щонайменше 118 загиблих, кількість поранених складає сотні, пише Reuters з посиланням на китайські державні ЗМІ.

Землетрус стався в повіті Цзішишань північно-західної китайської провінції Ганьсу о 23:59 за місцевим часом (15:59 за Гринвічем) на глибині 10 кілометрів, згідно з даними Китайського центру землетрусів (CENC), зазначає Deutsche Welle.

За останніми наявними даними, у Ганьсу під час землетрусу загинули 105 людей. З 397 постраждалих станом на ранок 16 перебували у критичному стані, повідомила влада провінції на пресконференції. Кількість загиблих у сусідній провінції Цинхай зросла до щонайменше 13 людей, ще 182 - зазнали поранень.

До подолання наслідків землетрусу залученя рятувальники, військові та поліція. Міністерство з питань надзвичайних ситуацій Китаю підвищило рівень екстреного реагування на землетрус до другого найвищого рівня. Національна комісія країни з охорони здоров'я направила групу медичних експертів і бригади екстреної допомоги з інших провінцій.

Місцева влада запровадила обмеження на рух транспорту в Цзішишань до завершення рятувальних робіт. Волонтерів також просять не їхати в зону лиха, повідомляють місцеві ЗМІ.

За даними ЗМІ, які посилаються на місцевого експерта з реагування на стихійні лиха, найбільшою проблемою для пошуково-рятувальних робіт є погода. У вівторок вранці температура неподалік від місця землетрусу становила близько мінус 14 градусів за Цельсієм. Так погодні умови можуть скоротити час, який лишається для порятунку людей, що вижили, йдеться в повідомленні.

Землетруси є частим явищем у західних провінціях Китаю, що розташовані на східній межі Цинхай-Тибетського плато, тектонічно активної території. Найбільш смертоносний за останні десятиліття землетрус магнітудою 8,0 стався в Сичуані у 2008 році. Його жертвами стали близько 70 000 людей, нагадує Reuters.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]