Партія "Слуга народу" і "кишенькові" прокуратура і суди знущаються над Законами України і ветеранами ЗСУ

|
Версия для печатиВерсия для печати

У судах умисно «гальмують» розгляд щодо глави партії «Слуга народу» через «засекречення» стенограми розгляду законопроєкту 5655. Матеріали справи майже два місяці не передаються з Печерського райсуду до Київського апеляційного суду.

Про це повідомляє видання ZN.UA.

30 січня Київський апеляційний суд не став проводити засідання стосовно заяви Юрія Левченка (на фото вгорі ветеран на колясці, разом із побратимами) та представників його команди «Народовладдя» щодо ознак злочину у діях глави партії «Слуга народу» Олени Шуляк під час розгляду скандального законопроєкту 5655 щодо містобудівної реформи, який досі не підписаний президентом.

Позивачі вважають, що народний депутат Шуляк, яка обіймає посаду голови Комітету Верховної ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування вчинила злочин, передбачений статтею 357 ККУ (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження).

Вони вважають, що Шуляк має відношення до зникнення стенограм розгляду законопроєкту.

За словами Олега Симороза, апарат Верховної Ради заявив їм, що стенограми комітету при розгляді законопроєкту 5655 не велися, але активісти дістали й «опублікували одну з двох нібито неіснуючих стенограм, яка чітко показує те свавілля, яке відбувалося під час розгляду 5655 в Комітеті».

Після цього вони звернулися з заявою про злочин до Генеральної прокуратури, де їм відмовили. Далі вони почали вимагати відкриття кримінального провадження через суд – у Печерському районному суді міста Києва їм відмовив суддя Сергій Вовк. З того часу матеріали справи досі не надійшли до апеляційної інстанції. Колегія суддів Київського апеляційного суду повідомила активістам 30 січня, що до них досі не надійшли матеріали з Печерського райсуду Києва, які письмово прохали надіслати ще 4 грудня й повторно 24 січня.

Симороз вважає, що стенограма засідання «чітко показує те свавілля, яке відбувалося під час розгляду 5655 в Комітеті».

Нагадаємо, що у серпні 2023 року Юрій Левченко в колонці видання «Цензор.нет» опублікував стенограму засідання Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування від 28.11.2022, на якому обговорювалась «реформа» містобудування у вигляді законопроекту 5655. При цьому в Апараті ВРУ стверджували, що оскільки засідання Комітету відбувалися в режимі відеоконференцій, відеозапис та стенограма не велися.

Однак стенограма існує і з неї стає ясно, що НАЗК могло бути в змові з головою партії «Слуга народу» Оленою Шуляк, яка просувала законопроєкт на користь забудовників.

Під час засідання комітету заступник голови НАЗК Андрій Вишневський наголошував, що текст, який розглядається на Комітеті повторно, це «очевидно зовсім інший текст, ніж вивішений на сайті Верховної Ради до другого читання».

Також 12 грудня уряд планував з голосу ухвалити постанову, яку опублікувало ZN.UA, щодо реалізації експериментальних проектів у сфері містобудівної діяльності. Документ складається з 232 сторінок і є по суті калькою скандального закону №5655. Цим кроком влада порушує Конституцію та закони, а також намагається обійти позицію європейських партнерів, зафіксовану у звіті Єврокомісії.

Однак через суспільний розголос Кабінет міністрів відклав голосування за постанову, що дублює скандальний законопроект №5655. Асоціація міст України звернулась до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з вимогою не допустити порушення Конституції України через проєкт постанови-клону Кабінету Міністрів України «Про реалізацію експериментальних проектів у сфері містобудівної діяльності».

Фото: Юрій Левченко / Telegram

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]