Після звільнення командувача ТРО Ігоря Танцюри, очікують відставки керівництва БЕБ і прокурорів Таркана, Стадника і Станкова з ОГП

|
Версия для печатиВерсия для печати

Звільнення Ігоря Танцюри (на фото) з посади голови командувача силами ТРО ВСУ виявилося вельми несподіваним, адже особливих претензій йому раніше не висували. Тим часом прихованою причиною звільнення могла стати нібито корупційна діяльність генерала спільно із співробітниками Бюро економічної безпеки, пише видання «Телеграф».

Таку версію на своїй сторінці у Facebook висловив відомий журналіст Євген Плінський. За його словами, суть схеми полягала в тому, що заарештоване та нібито передане БЕБ на потреби ТрО майно потім поверталося бізнесменам за викуп чи продавалося на «чорному» ринку.

Також про наявність подібної схеми у ТрО та БЕБ наприкінці вересня на своєму Telegram-каналі «Вільний» повідомляв і журналіст Влад Сидоренко. На доказ він доклав фото доповідної центрального юридичного управління Генштабу ЗСУ, в якому стверджувалося, що передане раніше для потреб Тероборони майно – техніка Apple на суму понад 110 млн грн – передали з порушеннями.

Зокрема, було порушено вимоги статті 170 Кримінально-процесуального кодексу України, оскільки передане майно було заарештовано рішенням Апеляційного суду Києва від 6 грудня 2022 року та перебувало під арештом. Крім того, були відсутні дані про те, що власника майна було повідомлено про його передачу підрозділам ТрО.

Як з'ясували журналісти видання «Телеграф», у цьому документі, найімовірніше, йдеться про передачу комп'ютерної техніки та засобів зв'язку на суму 112 млн грн, про що Бюро економічної безпеки звітувало 19 січня.

Акт про відчуження майна на користь ТрО, який, на думку центрального юридичного управління Генштабу ЗСУ, було складено з порушеннями, датується 17 січня, тобто лише за два дні до повідомлення БЕБ.

Зазначимо, що своїм рішенням Апеляційний суд Києва від 6 грудня 2022 року справді заарештував велику партію техніки, яка була перехоплена 30 червня 2022 року в районі села Астей Закарпатської області.

Як повідомлялося на сайті БЕБ, досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють детективи Головного підрозділу детективів Бюро за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Відтак начальник управління нагляду за БЕБ Офісу Генерального прокурора Олександр Таркан, його підлеглі – начальник відділу Ігор Стадник, а також прокурори цього відділу Олександр Станков та Юрій Образенко, на думку журналістів видання, також не могли не бути в курсі цієї справи. Про можливу участь співробітників прокуратури вказує народний депутат України Олександр Дубинський.

«Наприклад, остання партія конфіскованої техніки Apple вартістю 110 млн грн, яка мала «розлетітися» по окопах (за заявками ТРО), але за класикою жанру, чомусь розлетілася по кишенях керівництва: Сил тероборони, БЕБ, ДБР, прокурорських, за їхніми точками реалізації», – пише Олександр Дубинський.

Раніше ЗМІ писали про схему, за якою прокурори Стадник, Станков, Образенко та інші прокурори та детективи БЕБ виводили з-під санкцій російське майно, зокрема, російські вагони з добривом.

Також є у журналістів та громадськості питання до керівництва управління нагляду за БЕБ Офісу Генерального прокурора та зазначеним вище прокурорам, які російським власникам та їхнім компаніям, зокрема, «Брокард-Україна» вийти з-під санкцій та уникнути сплати податків на десятки мільйонів гривень .

Ось що каже екс-нардеп Ігор Мосійчук: «Нагляд за БЕБ у Генпрокуратурі займається заступником Генпрокурора Дмитром Вербицьким, який наближений до Костіна та фактично його «гаманцем». Останні місяці у ЗМІ вилізло багато фактів «розпродажу $» кримінальних справ БЕБ та прокурори, підпорядковані Вербицькому (це Таркан, Стадник, Станков та інші). Особливо зухвалі факти щодо Brocard, білоруського калію та інших підприємств, які належать громадянам РФ та РБ».

"В Україні та на Заході від Володимира Зеленського та керівництва України чекають відставки та справедливого покарання для всіх, хто був замішаний у цих та інших схемах у структурі БЕБ, прокуратурі. А журналісти, політики та експерти впевнені, що найближчим часом будуть відправлені у відставку і керівники БЕБ, які прикривають ці справи, і керівництво управління нагляду за БЕБ Офісу Генерального прокурора разом із зазначеними прокурорами." - резюмує видання "Телеграф".

«Аргумент»


В тему: 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]