"Не може бути тіло українським, а душа - російською": митрополит Епіфаній про переходи від УПЦ МП до ПЦУ

|
Версия для печатиВерсия для печати

На цьому наголосив під час преспідходу до журналістів у Чернівцях Предстоятель ПЦУ, Митрополит Епіфаній, зазначивши, шо понад 200 громад на Буковині вже перейшли до Православної Церкви України.

"Понад 200 громад на Буковині перейшли до ПЦУ, - зауважив Митрополит Епіфаній. - Це - питання часу і цей процес незворотній. Ми хочемо, щоб він був мирним і спокійним. І все відбувалося в законному полі", пише БукІнфо.

"Деякі люди знаходяться в духовній омані. Ворог прийшов нас знищити. Використовує свою Церкву. Нам потрібно працювати, щоб людям доносити цю правду, - додав настоятель ПЦУ. - Переконаний, що поступово, мирно і спокійно, ми досягнемо результату щодо об'єднання. Бо не може бути тіло українським, а душа - російською. Зараз ми виборюємо нашу духовну свободу.

Ми об'єднуємося, щоб разом досягати успіхів. Тому на Буковині ми об'єднали разом три єпархії. Чернівецько-Буковинська єпархія буде в подальшому розвиватися й утверджуватися".

За словами Митрополита Епіфанія, з боку представників Московського Патріархату проводяться постійні провокації:

"Це спроби ворога показати всьому світові, начебто в Україні відбуваються гоніння й переслідування. Та ми маємо не реагувати на будь-які провокації. І пам'ятати, що повної перемоги, без об'єднання церкви, бути не може".

Разом із тим, Митрополит Епіфаній зазначив, що в Україні, за даними соціології, 70 відсотків населення - православні. З них наразі лише 4 відсотки людей підтримують Московський Патріархат.

Додамо, Предстоятель Православної Церкви України, Митрополит Епіфаній приїхав до Чернівців 9 лютого. Мета візиту - представлення керівника об'єднаної Чернівецької єпархії ПЦУ преосвященнішого Феогноста.


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]