Нарешті добудували з'їзди до побудованого Кірпою Дарницького мосту - на це знадобилося більше 10 років

|
Версия для печатиВерсия для печати

У четвер, 6 липня, у Києві відкрили рух добудованим Дарницьким мостом між правим та лівим берегами Дніпра.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Зокрема, відкрито рух двома новозбудованими з’їздами Дарницького мосту в бік мосту Патона та Осокорків на лівому березі.

Віцепрем’єр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков нагадав. що у 2019 році президент Володимир Зеленський озвучив чіткі інфраструктурні пріоритети. Один з головних – це завершення мостів-довгобудів, серед який Дарницький міст, який почали будувати ще за ініціативи міністра транспорту Георгія Кірпи, вбитого спецслужбами росії.

"З відкриттям Дарницького мосту наша боротьба з довгобудами та аварійними мостами не завершена. Зараз, разом з великою урядовою командою та представниками профільних організацій, ми працюємо у Комісії з перевірки стану мостів. Наша ціль — побачити реальний стан мостів та напрацювати конкретні рішення для захисту транспортної інфраструктури та підтримки її належному стані", - додав Кубраков.

Завдяки відкриттю нових з’їздів та заїздів стало можливо організувати пряме сполучення між житловою забудовою Осокорків та Позняків та платформою Kyiv City Express і Березняками.

Будівництво на Дарницькому мості було перезапущено у 2021 році. Через початок великої війни у березні-квітні минулого року роботи були призупинені, але з травня 2022 року відновлені в режимі 24/7.

Міст, який знаходиться на балансі Укрзалізниці, був добудований за державні кошти.

Дарницький міст має 6 смуг руху і пропускну здатність у 35 тисяч автомобілів на добу.

Вгорі: залізни́чно-автомобі́льний мостови́й перехі́д  — комбінований залізнично-автомобільний міст через р. Дніпро в Києві, який було споруджено у 2004—2011 роках. Будівництво мостового переходу було розпочато у 2004 році за ініціативою міністра транспорту Георгія Кірпи. На даний момент це найновіший міст в Києві

«Аргумент»


На цю тему:

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]