На Волині сержант отримав 15 років тюрми за вбивство двох добровольців

|
Версия для печатиВерсия для печати

Старовижівський районний суд виніс вирок 44-річному сержанту за вбивство Михайла та Олександра Куциків, які служили в одній з військових частин на Волині. Чоловік у стані алкогольного сп’яніння зайшов у бліндаж, де спали батько й син, та розстріляв їх із ручного кулемета. За це обвинуваченому призначили 15 років тюрми.

Як раніше повідомляв ZAXID.NET, інцидент трапився вночі 16 січня 2023 року. За версією слідства, молодший сержант у стані алкогольного сп’яніння увійшов до бліндажа, де ночували військовослужбовці, та понад 10 разів вистрелив із ручного кулемета в одного солдата та ще декілька разів – в іншого. Унаслідок пострілів батько та син, 48-річний Михайло Куцик і 26-річний Олександр Куцик із Ковеля, загинули на місці. У прокуратурі зазначають, що сержант мав довготривалі особисті неприязні взаємини із загиблими, які служили в одній військовій частині.

У четвер, 18 квітня, суддя Юлія Сухоручко визнала 44-річного молодшого сержанта винним в умисному вбивстві (п. 1 ч. 2 ст. 115 ККУ) й призначила покарання – 15 років ув’язнення з позбавленням військового звання.

Водночас 23 квітня у Спеціалізованій прокуратурі Західного регіону заявили, що будуть оскаржувати вирок в апеляційному суді, оскільки вважають призначене покарання занадто м'яким.

До війни Михайло Куцик був приватним підприємцем, захоплювався автомобілями, а його син Олександр – з 2016 по 2021 роки служив за контрактом, був учасником бойових дій, воював під Краматорськом. Батько і син з другого дня повномасштабного вторгнення пішли в армію добровольцями.

Вгорі: за вбивство Михайла та Олександра Куциків сержант проведе 15 років у тюрмі. Фото загиблих з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]