Маніфести не працюють: чому ДБР знову нищить бізнес в Україні

|
Версия для печатиВерсия для печати

В Україні під час війни деякі державні структури, як от Державне бюро розслідувань, продовжують невпинно здійснювати тиск на підприємців, адже впевнені – їм за це нічого не буде. Чому замість слідування європейським цінностям та діям в межах правових норм силовики в Україні надають перевагу маскам-шоу та продовжують кошмарити звичайних підприємців?

Не встигли охолонути соцмережі від скандальних обшуків компанії Ігоря Мазепи, як 27 лютого ДБР знову "завітало" до бізнесу з обшуками. І що цікаво, такі маски-шоу відбуваються повсякчас, як президент Володимир Зеленський вирушає у відрядження за кордон. Так і цього разу. Йдеться про те, що Державне бюро розслідувань наклало арешт на будівлю головного офісу і центральної лабораторії "Сінево" в Києві. Звісно, арешт, як повідомляють у компанії, абсолютно безпідставний та протизаконний, і в результаті дій ДБР компанія буде змушена припинити діяльність у цій будівлі, це фактично призведе до повного зупинення мережі лабораторій "Сінево" в Україні, а 300 тисяч пацієнтів залишаться без послуг сучасної лабораторної діагностики.

Цікаво, що кримінальне провадження, у межах якого ДБР наклало арешт на будівлю, ведуть за фактом нібито незаконного виведення з державної власності нерухомого майна в період із 2016-го до 2021 року. Проте, і це вже не дивує, це кримінальне провадження взагалі не має відношення ані до міжнародної групи Medicover (власне, яка володіє мережею лабораторій), ані до належної їй будівлі, на яку накладено арешт. Адже міжнародна група Medicover купила будівлю ще у 2010 році у фізичних осіб. Тобто, знову ті ж улюблені прийоми ДБР: створити кримінальне провадження, яке насправді ніяким чином не відповідає реальності. А все для того, щоб "струснути" бізнес. Схожа історія ж була місяць тому і з бізнесменом Ігорем Мазепою, якого звинуватили у незаконному виведенні землі Київської ГЕС у приватну власність.

І що ж відбулося далі? А далі були гучні заяви, засідання РНБО і створення Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану, а президент Володимир Зеленський повідомив: "Чітко визначені кроки, які допоможуть і українським підприємцям, і державним інституціям вирішити увесь той комплекс проблем, про який багато говорилося цими тижнями. Як і домовилися урядовці з представниками бізнесу, сформуємо Раду з підтримки підприємництва, і до її складу увійдуть представники саме бізнесу", - сказав Володимир Зеленський, і додав, що уряд представить зміни до закону про Бюро економічної безпеки та деяких інших законів, щоб максимально обмежити потенціал будь-якого можливого тиску на "білий", легальний бізнес.

Проте минуло трохи більше місяця, і що ж відбулось? ДБР знову влаштувало маски-шоу та тисне на той самий білий і прозорий бізнес, про вирішення проблем якого заявив голова держави. Тепер жертвою тиску стала відома сучасна мережа лабораторій "Сінево". Звісно, такі вкрай, м’яко кажучи, негарні події не можуть відбуватися самі по собі. В "кулуарах" активно обговорюють, що план обшуків для тиску на бізнес складає заступник Генпрокурора Антон Войтенко, який, за даними авторитетних джерел, є людиною відомого Олега Татарова. Звісно, так само зацікавлений у маскараді проти легального бізнесу і нинішній директор ДБР Олексій Сухачов, якого колись звільнили з Генпрокуратури за незнання законодавства.

Проте хто б не стояв за фейковими кримінальними справами та нахабними й безпардонними обшуками, головним є питання "чому"? Чому головні особи в державі не реагують на відверте беззаконня? Чому під час війни і шаленого відтоку інвестицій з країни хтось бере на себе сміливість створювати проблеми бізнесу, платникам податків, тим людям, підприємствам, які сплачують податки до держбюджету, допомагають ЗСУ і переселенцям, надають робочі місця? Правова європейська держава – це не лише збирати наради та проголошувати гучні лозунги, це не форуми, на яких робляться піар-заяви. Правова держава – це, зокрема, захищеність економіки від нелегальних дій нахабних силових структур. І в цьому питанні влада, на жаль, досі підігрує тим, хто діє поза рамками законодавства."

(Джерело).

Фото вгорі: Чому Офіс Президента тримається за корумпований БЕБ попри ризик зриву міжнародного фінансування України

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]