Мінспорту опублікувало наказ про заборону збірним України змагатися, де присутні атлети з росії чи білорусі

|
Версия для печатиВерсия для печати

Це офіційне рішення.

Українським національним збірним командам заборонено змагатися на турнірах, де будуть присутні спортсмени з Росії та / чи Білорусі. Відповідний текст наказу опубліковано на офіційному сайті Міністерства молоді та спорту України.

Цей наказ ухвалений для "виконання рішення Кабінету міністрів України". Згідно з цим документом, обмеження на участь у змаганнях стосуються усіх представників національних збірних України з олімпійських, неолімпійським та паралімпійських видів спорту.

Наказ підписав не Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, а заступник Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний. У його тексті вказано п'ять пунктів, які стосуються заборони на участь українським збірним змагатися на турнірах разом з представниками Росії та Білорусі.

  1. Заборона офіційним делегаціям брати участь на турнірах з російськими та білоруськими атлетами.
  2. Забезпечення відкликання з відряджень офіційних делегацій у разі участі на турнірах, де змагаються російські та білоруські спортсмени.
  3. Забезпечення повернення учасників цих офіційних делегацій на територію України або у місця, звідки їх відрядили у разі виявлення фактів, передбачених у п.2.
  4. Моніторинг спортивними федераціями можливої участі атлетів з Росії та Білорусі на міжнародних змаганнях та інформування Мінмолодіспорту.
  5. Моніторинг участі представників всеукраїнських спортивних федерацій зі статусом національної, а також атлетів, які вони представляють, у міжнародних спортивних змаганнях за участі спортсменів з Росії та Білорусі. У разі виявлення порушень - подача відповідних документів для позбавлення статусу національних.

На початку квітня Мінмолодіспорту опублікувало заяву у відповідь на "протокольне" рішення Кабміну щодо бойкоту змагань за участі спортсменів з Росії та Білорусі. У ньому було вказано про готовність позбавлення федерацій статусу національних, а також можливі санкції у разі відмови.

У відповідь на рішення уряду України Міжнародний олімпійський комітет публікував власну заяву. У ній МОК висловив готовність захисту тих атлетів, які прагнуть змагатися на міжнародних турнірах, однак через бойкот федераціями не можуть цього зробити.

Фото: АР

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]