Міноборони рф планує відправити на війну ще 300 тисяч осіб

|
Версия для печатиВерсия для печати

Міноборони РФ планує найближчим часом відправити на війну ще 300 тисяч людей.

Про це пише російське видання «Верстка» з посиланням на чотири джерела в адміністрації президента та регіональних урядах, а також високопосадовця Міноборони.

За даними видання, насамперед, влада сконцентрує увагу на резервістах, а також на громадянах, які перебувають у запасі. Крім цього, за даними видання, на війну спробують відправити строковиків, у яких закінчується термін служби — їх «уламуватимуть усіма способами» на підписання контракту.

Як зазначає «Верстка», це пов'язано з тим, що темпи набору добровольців значно знизилися: за словами одного зі співробітників найму контрактників, з осені вони впали в 20 разів.

Видання пише, що одним закликом резервістів та колишніх терміновиків «справа може не обмежитися»: так, у Москві оборонні підприємства та бюджетні організації почали активно оформлювати броні для співробітників, а у військкоматах відновлюють роботу юристи та психологи, яких залучали до мобілізації осені 2022 року. Офіційно все це робиться в рамках підготовки до планового весняного заклику, проте джерела видання називають усі ці дії «мобілізацією 2.0».

Навіть 87% голосів за Володимира Путіна на виборах, що тільки що минули, не дають владі карт-бланш на проведення такого непопулярного заходу як офіційна мобілізація, упевнений російський політолог Ілля Гращенков. Тому головне питання, яке стоїть перед Кремлем, в якій формі набирати людей на війну.

Незалежні спостерігачі раніше неодноразово припускали, що після виборів Володимира Путіна у Росії може розпочатися нова мобілізація.

Вгорі: ілюстративне фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]