Країни Балтії збудують «лінію оборони» на кордоні з рф

|
Версия для печатиВерсия для печати

Естонія, Латвія та Литва створять «лінію оборони» вздовж східного кордону. Про це міністри оборони балтійських країн домовилися на зустрічі у Ризі.

Про це повідомляє Міноборони Естонії.

Угода передбачає, що найближчими роками Естонія, Латвія та Литва збудують на своїх кордонах різні оборонні споруди, метою яких буде «стримування і, за необхідності, захист від військової загрози».

«Війна Росії в Україні показала, що крім техніки, боєприпасів та живої сили для захисту Естонії необхідні оборонні споруди на кордоні», — заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

Він додав, що метою оборонних споруд стане запобігання воєнному конфлікту в регіоні.

Як пише видання Postimees, Естонія на східному кордоні збудує лінію оборони, що складається приблизно з 600 бетонних бункерів. Більшість бункерів буде побудовано в Іда-Вірумааа (межує на півночі та сході з Росією) та на південному сході Естонії, деякі також будуть розміщені біля Чудського озера. Передбачається, що бункери захистять військових від вогню супротивника та уламків снарядів. Кожен буде розрахований на 10 осіб. Розмір бункера становитиме 30-35 квадратних метрів.

«Росія є і буде найбільшою загрозою безпеці Естонії. Війна в Україні знизила наступальну міць Росії, але, за різними оцінками, вона готова відновити її протягом двох-трьох років. Ми маємо бути готовими і зробити ціну нападу на Естонію для Росії якомога вище», — заявив радник віце-канцлера естонського міністерства оборони Кайдо Тійтус.

15 січня німецький таблоїд Bild повідомив, що у його розпорядженні опинився секретний документ Міноборони Німеччини, згідно з яким ФРН розглядає можливий сценарій, за якого Росія атакує східний фланг НАТО у 2025 році. При цьому директор Центру передового досвіду стратегічних комунікацій НАТО Яніс Сартс стверджував, що це план навчань, а не секретний аналіз розвідки.

Голова військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер 19 січня закликав членів альянсу готуватися до того, що найближчими 20 роками з Росією може розпочатися війна.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]