Країна-концтабір: у всіх російських відомствах офіційно з'являться політруки

|
Версия для печатиВерсия для печати

Видано указ путіна, відповідно до якого в російських відомствах офіційно з'являться політруки. Вони мають «зміцнити патріотизм» та «забезпечити глибоке розуміння політики держави» серед співробітників.

Про це пише видання Meduza.

Про існування указу Володимира Путіна під номером 106 (підписаний у лютому 2023 року, має гриф «для службового користування») стало відомо із витоку внутрішніх документів адміністрації президента (АП) РФ. Відповідно до указу, у федеральних державних органах офіційно запроваджується посада «заступника керівника з суспільно-політичної роботи». Шукати людей, які стануть політруками, передбачається всередині цих структур — насамперед серед заступників, які вже працюють. При цьому кандидатуру слід узгодити з АП.

Про те, що в Кремлі з'явилася ідея ввести інститут політруків, аналогічний радянському, у квітні 2022-го писав «Комерсант» із посиланням на джерела в АП. За їхніми словами, це пов'язано з тим, що «у низці відомств було виявлено проблеми з лояльністю до чинного курсу влади». При цьому «Комерсант» повідомляв, що такі посади можуть з'явитися і в держкомпаніях, проте в указі Путіна йдеться лише про державні органи.

Видання "Медуза" та "Важные истории" виявили, що на сайті Федерального агентства з природокористування вже з'явилися відповідні методичні рекомендації "з організації та проведення суспільно-політичної роботи". У них говориться:

"Складна геополітична обстановка у світі, загрози безпеці та незалежності, створені недружніми країнами щодо Російської Федерації, спеціальна військова операція, що проводиться, вимагають від державних органів влади проведення системної та ефективної роботи з формування та підтримки у державних службовців і працівників високих морально-політичних і психологічних якостей, почуття відповідальності за долю Вітчизни, зміцнення патріотизму та російської громадянської ідентичності, забезпечення глибокого розуміння та підтримки міжнародної та внутрішньої політики російської держави".

З документа випливає: для того, щоб домогтися «зміцнення патріотизму», усередині відомства проведуть цілий комплекс «виховних заходів» із працівниками (зокрема зустрічі з ветеранами російсько-української війни). У ході цих заходів обіцяють:

«оперативно інформувати працівників про військово-політичну обстановку в країні та світі»;

а також «вести просвітницьку роботу з вивчення історії Росії, етапів розвитку її міжнародної політики, історії воєн та військових конфліктів, формування та становлення російської державності».

Все це має допомогти «заповнити прогалини або розширити глибину знань співробітників у історичній, військово-історичній, політичній сферах». Це обов'язково «стане відчутною перепоною перед цілеспрямовано спотвореною ідейною інтервенцією, що здійснюється засобами масової інформації, контрольованими та фінансованими недружніми Росією державами».

Також завдяки витоку з АП ЗМІ ознайомилися з документом про те, як «громадсько-політичну роботу» організують у Міністерстві освіти Росії та підконтрольних йому вишах (у цьому ж папері описано роботу АНО «Інтеграція» — чергову пропагандистську структуру Кремля; ЗМІ розповідали про неї тут). Для виконання указу путіна там:

сформують базу «відповідають відповідним критеріям співробітників Міносвіти Росії з метою подальшого забезпечення їх явки на вибори різних рівнів»;

організують «моніторинг політичних настроїв та електоральних переваг» викладачів та студентів;

а для «підвищення рівня суспільно-політичної грамотності співробітників Міносвіти Росії» проведуть «зустрічі з експертами з актуальних питань науково-освітньої політики та значних суспільно-політичних приводів».

Авторам видання "Медуза" вдалося поговорити зі співробітниками одразу кількох федеральних відомств. Джерела у міністерстві сільського господарства, міністерстві фінансів та фельд'єгерській службі повідомили, що у них «заступників керівника з суспільно-політичної роботи» поки що немає. При цьому співрозмовник, який бере участь в урядових нарадах, зазначив, що в інших держорганах такі співробітники вже розпочали свою роботу — і розповідають чиновникам, що «потрібно говорити» про війну та внутрішню політику.

Це підтверджують і повідомлення у відкритих джерелах: останні місяці багато відомств звітують про свої успіхи у сфері «громадсько-політичної роботи». Так, співробітники Росреєстру слухають лекції про «цілі та завдання спецоперації», збирають гуманітарні вантажі військовим і плетуть маскувальні мережі. Співробітники Росриболовства у своїх соцмережах звітують про роботу «в галузі патріотичного виховання», а працівники митної служби покладають квіти до меморіалів загиблих від «німецько-фашистських загарбників».

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

17:06
Микола Арсенич таких би стратив: мати топ-посадовця СБУ раптом "заробила" понад мільйон. Його тато - закарпатський митник (Слідство.Інфо)
16:12
Трансляції великодніх богослужінь ПЦУ та УГКЦ: коли та де дивитися (РОЗКЛАД)
15:14
Після оновлення даних у ТЦК через е-кабінет чоловіків на ВЛК викликатимуть окремою повісткою - Генштаб
15:07
Абсолютно всі чоловіки від 18 до 60 років мають з 18 травня оновити дані в ТЦК - Генштаб ЗСУ
14:07
В Україні поки що продовжують діяти 8097 церков московського патріархату - Опендатабот
13:55
Президент призначив нового голову Хмельницької ОДА
12:11
Америка тут ні до чого: Княжицький розповів, хто гальмує прийняття закону про "заборону" упц (мп)
11:06
У росіян дійсно є план окупації Харкова та Сум - Павлюк
10:01
Сьогодні Велика п’ятниця, найскорботніший день для християн
09:02
У ГУР вважають, що втрата Часового Яру – це лише питання часу, а рф готує наступ на Харківщину та Сумщину

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]