Константинопольський патріархат відновив у сані російського священика Іоанна Коваля — РПЦ позбавила його сану за те, що він замінив у молитві слово «перемога» на «мир»

|
Версия для печатиВерсия для печати

Константинопольський патріархат відновив у сані московського священика Іоанна Коваля, якого Російська православна церква позбавила сану через те, що він замінив у молитві слово «перемога» на «мир».

На рішення Константинопольського патріархату звернула увагу Sota.

Згідно з прес-службою патріархату, рішення РПЦ було визнано неканонічним та прийнятим «виходячи не з церковних, а з політичних міркувань».

Коваль також був дозволений у служінні під юрисдикцією патріарха Варфоломія.

У Московському патріархаті ситуацію наразі не коментували.

Раніше Єпархіальний суд Москви ухвалив позбавити священного сану ієрея Іоанна Коваля у травні 2023 року. Приводом для цього стало те, що під час читання «Молитви про святу Русь», яку РПЦ примусово поширила єпархіями у зв'язку з війною в Україні, Коваль замість слова «перемога» вимовляв «мир».

Заступник голови Єпархіального суду Москви протоієрей Владислав Ципін у розмові з виданням «Правомир» пояснив, що ієрея позбавили сану не стільки через те, що він замінив слова в молитві, скільки через те, що він відмовлявся виконувати «різні вказівки зі сторони вікарія, під правлінням якого він знаходиться». Зокрема, Коваль відмовлявся вимовляти слово «перемога» під час читання «Молитви про святу Русь».

Вгорі: Його Всесвятість Вселенський Патріарх Варфоломій захистив російського священика, якого позбавили сану "гундяєвці". Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]